Zimní REBELS RACE Trutnov – třetí závod

03.12.2014 18:58

Zimní seriál REBELS RACE hostí sportovní hala ZŠ R. Frimla v Trutnově. Kluboví jezdci většinou museli dát přednost povinnostem a tak jsme se v sobotu ráno do Tomášova auta nastěhovali ještě já a Martin a vyrazili směr Trutnov. Počasí na cestu bylo příznivé a tak jsme před osmou zaparkovali před halou.

Postavili jsme společné depo a Tomáš začal řešit závažný problém – doma zapomenutý vysílač! Naštěstí dobrý kamarád Petr Culka s sebou na závody vozí kompletní náhradní RC soupravu a tak výměna přijímače v Tomášově autě a naladění rádia byla otázkou krátké chvíle.

Při rozpravě v devět hodin nás přivítal Zdenda Beneš a hned po rozpravě začala čtyři kola kvalifikací. Jezdci byli rozděleni do devíti kvalifikačních skupin. Nejpočetnější byly jako obvykle STOCKy se čtyřmi skupinami a 31 jezdci, následovala kategorie OPEN – dvě skupiny, 19 jezdců. HOBBÍci jezdili kvalifikaci ve dvou skupinách – junioři, senioři, ve finále pak společně všech 10 jezdců najednou. Poslední skupina byla složena ze dvou FORMULÍ a tří nových dvanáctin Xray.

Tomáš s Martinem závodili v kategorii STOCK, já jsem jel v HOBBY a s FORMULÍ. Kvalifikace byly odjety po 13. hodině a hned začaly finálové jízdy. Martin se dobrým výkonem propracoval do A finále a s dobrými jízdami pokračoval i dál. Tomáš se kvalifikoval do B finále s půjčeným rádiem se poměrně dobře skamarádil. Já jsem se v kvalifikacích potýkal se špatnou přilnavostí kol u svého Hobbíka, ale s postupem času tento problém zmizel a ve finále už jsem byl spokojen. V kombinované skupině Formulí a dvanáctin jezdila poměrně nesrovnatelná auta. Extrémně rychlým a obratným dvanáctinám nemohly Formule konkurovat, ale pět aut si na rozlehlé dráze nepřekáželo.

Po páté hodině bylo dojezděno. Kompletní výsledky najdete na stránkách pořadatele https://www.teamrebels.cz/ . Martin v A finále a tím i celkově skončil na devátém místě, což je v konkurenci 31 jezdců krásný výsledek. Tomáš v B finále dojel také devátý, s jiným rádiem, než na jaké je zvyklý, také dobrá práce. Já jsem ve formulích byl o něco pomalejší než Petr Culka a v Hobbících jsem bohužel odjel jen dvě finále. V přípravě na třetí jízdu mě po zcela nenápadné kolizi praskla těhlice pravého předního kola a bylo po jízdě. Celkově jsem tak skončil pátý.

Zdenda Beneš provedl vyhlášení vítězů a nakonec byla i malá tombola. To už jsme měli uklizeno a po sedmé hodině jsme vyrazili k domovu. Trochu jsme se občerstvili na pumpě v Trutnově a po osmé hodině dorazili v pořádku domů.

V blízké budoucnosti nás čeká na domácí dráze v Habrové vyhlášení výsledků závodní sezóny 2014 - oblíbená Night Show. Uskuteční se v sobotu 13.12.2014 – přijďte se podívat.

 

 

Míra Matějus st. , Modelklub RK

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode