Třetí závod SPEED Challenge 2013 – koberec, dráha v Habrové

11.03.2013 08:30

Další zimní měsíc uběhl jak voda a v sobotu 9. března proběhl již třetí závod druhého ročníku seriálu SPEED Challenge. V Habrové jsme se sešli již minulý týden v sobotu, sejmuli jsme starou dráhu vyčistili koberec, kus jsme položili úplně nový a nakonec jsme postavili zcela novou dráhu. Startovní listina se postupem času přiměřeně naplnila a v sobotu ráno se sešli jezdci přihlášení do tří závodních kategorií. Sedm jezdců do Formulí, šest jezdců do kategorie Stock a deset závodníků do Hobby, z toho pět mladých jezdců, juniorů. Také tentokrát byli ve startovním poli jezdci, bratři Machovi, kteří k nám v doprovodu svého otce zavítali poprvé.

Po rozpravě začala ve čtvrt na deset čtyři kola pětiminutových kvalifikačních jízd.

V rozjížďkách se o nejlepší umístění bojovalo ve čtyřech skupinách. Ve Formulích si pole position vybojoval Radek Rusmich po velice vyrovnaných soubojích s druhým Jirkou Ročňákem a třetím Standou Drejslem. Jako čtvrtý se kvalifikoval Martin Marek, pátý Jarda Malý, šestý Ivo Viktorin a sedmý Valentin Dostál.

Ve třídě Hobby byly ustaveny dvě skupiny. V seniorské skupině kraloval Čestmír Doubrava se třemi vítězstvími, jako druhý se kvalifikoval Milan Maksymov před Martinem Minyukem, který jednu jízdu vynechal. Čtvrtý nastupoval do finále Míra Matějus st. a pátý Martin Šponar. Souboje ve skupině juniorů byly dramatické. Děvčata, Lucinka Rusmichová a Žaneta malá i nejmenší jezdec Michal Wolf měli spoustu práce udržet auta mezi mantinely a bratři Machovi jim to svým dravým stylem jízdy nijak neusnadnili.

Ve třídě Stock si první místo na startu do finálových jízd jednoznačně vybojoval Milan Wolf. O druhé místo soupeřili Martin Marek se Standou Drejslem, který byl úspěšnější. Čtvrté a páté místo obsadili Tomáš a Zdeněk Janečkovi před Alešem Raudem.

Tři kola finálových jízd začala po třinácté hodině. Ve Formulích výhodu pole position neproměnil ve vítězství Radek Rusmich. Na Jirku Ročňáka tentokrát nikdo neměl a za tři prvenství si zaslouženě odnesl celkové vítězství. Radek skončil druhý před Standou Drejslem, Jardou Malým, Martinem Markem, Ivošem Viktorinem a Valentinem Dostálem. Valentin bohužel ukončil boj o umístění již v prvním finále, kdy mu vypověděla službu elektronika v jeho modelu.

Ve skupině senior Hobby na prvních dvou místech suverénně odjezdili Čestmír Doubrava a Martin Minyuk. O celkové třetí místo se v třetí jízdě utkali Milan Maksymov a Míra Matějus st., ale souboj dopadl lépe pro Milana. Jako pátý dojezdil Martin Šponar. V junior Hobby se stal nejúspěšnějším Dominik Mach před svým bráchou Honzou. Jako třetí se na stupně vítězů probojovala Lucie Rusmichová, za ní se umístili Michal Wolf a Žaneta Malá.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Samostatná skupina malých jezdců byla zpestřením závodů, doufejme, že bude i příště. Třetí závod SPEED Challenge 2013 se povedl a je za námi. Zveme Vás na čtvrtý závod, který se uskuteční 6. dubna 2013 opět na dráze v Habrové (ale kdyby bylo sluníčko, tak třeba již venku).

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

fotogalerie ze závodu

výsledky

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode