Třetí závod Rebels Race 2013 – dráha Náchod 20.07.2013

27.08.2013 21:02

Na dráze v Solnici máme teď do 17. srpna letní závodní přestávku, kromě toho je v současnosti dráha kvůli poškození mimo provoz, a tak jsme se domluvili, že v sobotu si pojedeme zazávodit do Náchoda na třetí podnik letního seriálu Rebels Race. Sraz jsme si dali v Rychnově ráno v 6 hodin. My s Mírou ml. jsme dorazili o chvíli později, Radek se Zdeňkem nás již netrpělivě očekávali. Do Náchoda jsme dojeli těsně před sedmou a spěch byl na místě, neboť padesát přihlášených aut znamenalo, že se nám podařilo sehnat čtyři místa v depu vedle sebe na poslední chvíli. Nachystali jsme auta a těšili se na pohodové závody, kdy se nebudeme muset starat o ostatní závodníky jako na domácích závodech v Solnici. Ráno a během tréninků a kvalifikací nás trápilo intenzivní sluníčko, ale po obědě už jsme s depy byli ve stínu.

Ke kvalifikacím po rozpravě nastoupili jezdci v sedmi skupinách. Dvě skupiny Hobby – pět dospěláků a sedm juniorů, společná skupina Formulí a Gétéček – sedm jezdců, dvě skupiny Stocků – dvanáct jezdců a dvě skupiny Open – devatenáct jezdců. Já s Radkem jsme jeli formule, Zdeněk začal v Hobby, ale po závadě na regulátoru přešel do Stocků a Míra ml. jel pohodu v Hobby. Taktovku závodu držel jako obvykle Zdenda Beneš, kterému vypomáhal Jirka Svoboda. Po čtyřech kolech rozjížděk následovaly v každé kategorii tři finálové jízdy.

Ke kladům náchodské dráhy už tradičně patří nabídka občerstvení, v panujícím teplu obzvlášť oceňovaná. V poledne jsme si dali výborný guláš, ke kávičce domácí buchtu – perfektní. Po čtvrté hodině byly dojety poslední finálové jízdy. Po spočtení výsledků následovalo vyhlášení vítězů. V našich kategoriích Zdeněk zvítězil v B finále Stocku, ve Formulích byl Radek druhý a já čtvrtý, Míra ml. dosáhl také dobrého výsledku, druhé místo v Hobby.

Po celý den bylo ukázkové slunečné počasí a panovala všeobecná pohoda. Po vyhlášení vítězů jsme sbalili depa a vyrazili k domovu. Příštím závodním podnikem bude osmý závod SPEED Challenge, který se uskuteční 17. srpna 2013 na dráze v Solnici. Přijeďte se podívat, odstraňování škod a příprava již probíhá.

 

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode