Třetí závod o Pohár Královéhradeckého kraje 2011 - Rychnov nad Kněžnou 12.3.2011

14.03.2011 13:58

 Třetí závod o Pohár Královéhradeckého kraje ročníku 2011 je za námi. V sobotu 12. března ho uspořádal Modelklub RK na NOVÉ  KOBERCOVÉ  dráze v Habrové. Slibovaný nový povrch se tedy stal skutkem. Nová trať byla vytyčena po celé délce mantinely, úpravou prošla i tribuna pro piloty. Úsilí členů klubu bylo korunováno úspěchem.
Startovní pole vytvořilo 10 Formulí, 9 Stocků a 5 GT Mini Cooperů . Závodníci se začali scházet už kolem půl osmé a hned začali připravovat sebe i závodní vozy na souboje se soupeři, o které nebyla v tomto závodě nouze. Po volných trénincích, které trvaly přibližně do 9 hodin proběhla rozprava. S ohledem na nový koberec byla zdůrazněna nutnost očistit pneumatiky od mazání ještě před nasazením vozu na dráhu a novinkou byla technická přejímka před jízdou, s důslednou  kontrolou  předepsané světlé výšky. Pořadatelé usoudili, že je to logičtější než provádět technickou kontrolu až po jízdě. Toto nezvykle přísné a důsledně, „technickými komisaři“ prováděné opatření sice vyvolalo nesouhlasnou reakci těch, kteří měli při přejímce problém, ale i ti co doufali, že „nějak projdou“ byli nakonec přinuceni své vozy upravit do souladu s regulemi. Neobešlo se to sice bez trochu vzrušenější diskuse, ale vše se vyřešilo bez penalizace, jen s domluvou.

Závod proběhl obvyklým způsobem. Časomíru tradičně zajišťoval Lukáš Vater. Tři rozjížďky po sedmi minutách stanovily pořadí do finálových skupin. Těch bylo pět. Dvě skupiny Formulí, dvě skupiny Stocků a skupina GT Mini Cooperů. Čtyři finálové jízdy po sedmi minutách umožnily si dobře  zazávodit. Třída GT Mini Cooperů po slibném startu na začátku sezóny poněkud stagnuje. Závodu se účastní 5-6 vozů a to je málo. Na špici bojují Pepa Tesař a Honza Petr, dobře jim konkuruje Lukáš Vater, ale zbytek na tuto trojici výkonnostně nestačí. Ve třídě Stock tentokrát nekralovali Culkovi, ale vyhrál Pepa Tesař před Honzou Petrem a až třetí byl vítěz posledních dvou závodů Tomáš Culka. Nejnapínavější podívanou však přineslo A finále Formulí. Všech pět jezdců svádělo napínavé souboje od prvního do posledního kola. Sledovat „vláček“ závodících aut, jak se proplétá po trati byl opravdu hezký zážitek. Po sečtení výsledků zvítězil Česťa Doubrava, druhý byl Marek Vácha a třetí se umístil Jirka Ročňák. Jirka po delším laborování s různými formulovými podvozky oprášil   F-103 a bez technických problémů udělal velice slušný výsledek. Ve startovním poli byli i dva mladí závodníci  Simona Brandejsová a  Michal Tlamicha.

Po čtvrté hodině bylo dobojováno. Trojice nejlepších jezdců v jednotlivých třídách byly oceněny poháry a diplomy. Hodnocení z řad závodníků bylo pochvalné, pořadatelé si mohli oddychnout a navzájem si poděkovat za hezký závodní den.

Příští závod Královéhradeckého poháru 2011 se jede 2. dubna v Hradci Králové. 

FOTOGALERIE Z TOHOTO ZÁVODU

Míra Matějus st.  

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode