SUMMER RACE I Solnice 11.6.2011

13.06.2011 15:11

 

Letní volný závod – „Summer race“ – asfalt Solnice  11.06.2011

 

S nápadem uspořádat volný závod, jen tak na poježdění, jsme v klubu přišli v souvislosti s tím, že termíny Královéhradeckého poháru nás během léta nezatěžují a chtěli jsme úpravou stavebních pravidel a vypsáním nové kategorie zkusit oslovit další nové zájemce o závodění s RC auty. První takový závod jsme naplánovali na uplynulou sobotu 11. června.  

 

Jak se termín blížil, sledovali jsme netrpělivě pomalu se plnící startovní listinu i poměrně nejistou předpověď počasí. Během týdne jsme nachystali ceny a diplomy, posekali trávu, uklidili, poopravili vandaly poničenou tribunu, a těšili se na sobotu. Závod byl zkušební v několika směrech. Vyhlásili jsme upravená stavební pravidla, poprvé jsme chtěli pro měření použít naši novou časomíru a toužili jsme oslovit nové „dušičky“. 

 

V slunečném sobotním ránu se sešlo celkem 16 jezdců. Po přejímce byly ustaveny 4 kategorie závodních vozů. Čtyři STOCKY, čtyři GT, osm formulí a devět „hobbyků“. V kategorii, kterou jsme pokusně vyhlásili se sešlo nejvíc závodníků! Mezi jezdci jsme se pozdravili se známými tvářemi, uvítali jsme závodníky, které jsme v Rychnově už delší dobu neviděli a rádi se seznámili s nováčky na naší dráze.    

Závod jsme odjeli zavedeným systémem tří kvalifikací a čtyř finálových jízd po sedmi minutách, se započtením tří nejlepších výsledků. Závodní den proběhl za krásného sluníčka, beze spěchu a v pohodě. Nová časomíra díky Petrovi fungovala, i když mluvila anglicky a trochu jinak, než jsme dosud byli zvyklí. Ale je to jen o zvyku.

V kategorii STOCK bojovali o vítězství Petr Sedláček a Honza Petr, sekundovali jim Karel Štěpánek a Milan Maksymov. Jednoznačně se čtyřmi prvními místy zvítězil Petr Sedláček, druhý Honza Petr, třetí Karel Štěpánek. V gétéčkách se mezi třemi Pancary s karoserií Mulsanne neztratil Míra Matějus ml. s F-103 GT  a zbrusu novou Corvettou. Zvítězil jasně Honza Petr, druhý byl Míra Matějus a třetí Česťa Doubrava-poprvé s Pancarem. Největší „maso“ se odehrávalo ve formulích. Nevybíravá slova pilotů, auta v různých rotacích opouštějící dráhu byly průvodní znaky všech jízd. Se třemi vítězstvími a jedním druhým místem vyhrál Radek Rusmich, druhý skončil Martin Minyuk a třetí se umístil Jarda Malý. Nejpočetnější skupinou byla třída Hobby. Jezdecky byla tvořena zkušenými matadory i jezdci zcela svátečními. Díky nižší rychlosti modelů se tato společnost na dráze docela dokázala srovnat a jízdy se většinou obešly bez dramatických situací.

Okolo páté hodiny bylo dobojováno, spočítáno, vyhlášeno a oceněno. Mezi vesměs spokojenými účastníky zaznělo příjemné poděkování pořadatelům, sbalili jsme depa a vybavení dráhy a vydali se k domovům.  

Vyzkoušeli jsme, že i takto vyhlášený závod jezdci navštíví, prověřili jsme novou časomíru a víme co na ní vylepšit a ověřili si, že úprava stavebních pravidel byl krok správným směrem. Další Summer Race pořádáme 13.08.2011. Zkuste to s námi – sledujte naše stránky, vše důležité se tam objeví.

Další závod o Královéhradecký pohár se jede 25.06.2011 na asfaltu v Hradci Králové.    

   

Fotogalerie k závodu

 

Celkové výsledky závodu Summer Race I

 

Míra Matějus st. 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode