SPEED Challenge 5.závod Solnice

16.05.2015 21:22

5.závod SPEED Challenge 2015 je za námi. Na sobotu jsme měli objednané slunečné počasí, takže si někteří přibalili do vybavení i opalovací krém a opravdu se hodil. První závod na asfaltu tedy vyšel na jedničku. Možná i hokejové semifinále, ve kterém se utkalo Česko s Canadou zapříčinilo, že se na první asfaltový závod příhlásilo poměrně málo závodníků, ale kategorie jsme naplnili, takže nic nebránilo, abychom si užili závodní sobotu podle našich představ.

Postavili jsme nový tvar dráhy, který jsme ještě nikdy před tím nejeli a dle reakcí závodníků se dráha povedla, takže ji necháme postavenou ještě na příští závod a dáme si jí v protisměru.

Přesto, že nemáme v kategorii formulí předepsaná gumová kola, nekteří závodníci se pomalu začínají přizpůsobovat trendu okolních závodů a tak byl tento závod pro některé, tak trochu ve znamení testování gumových kol, hledání optimálních kombinací a nastavování podvozků. Od toho se již od začátku začalo odvíjet pořadí. Prostě štěstí přeje připraveným.

V kategorii hobby jsme sloučili hobby junior a hobby dospěláckou a pustili jsme tak najednou 8 závodníků, více i méně zkušených. V záloze byla do finálovek varianta rozdělení této kategorie, opět na juniory a dospěláky, ale nebylo to zapotřebí. Všichni se na dráze porovnali bez větších komplikací. A bylo zajímavé sledovat výměny pozic mezi juniory a dospěláky.

Jako testovací pojal tento závod i Martin Šponar, který jel v kategirii Stock jako pátý závodník mimo pořadí se svým Openem.  Technické problémy provázeli po celý den Martina Minyuka, takže se ani neměl možnost zapojit do bojů o stupně vítězů. Milan Wolf opět nenašel přemožitele ve své kategorii.

Na prvním asfaltovém závodě nechyběla ani kategorie Truck, kde se dnes sešli pouze tři závodníci. Petr Sibeke měl z počátku problémy s přenosem signálu mezi vysílačkou a modelem a tak v první rozjížďce odstartovali pouze dva náklaďáky. Díky jeho šikovnému mechanikovi (taťkovi) byla závada brzy odstraněna a v druhé rozjížďce už Petr startoval. Nakonec se postavil na nejvyšší stupínek. Až do poslední finálovky nebylo jasné v jakém pořadí obsadí zbývající stupínky Martin s Mírou.

Napínavé souboje se sváděly až do samého konce závodu, průběh celého závodního dne byl poklidný. Pravdou je, že si někteří závodníci vybrali svůj díl smůly, v podobě technických potíží, utržených závěsů, nebo špatné volby obutí, ale i to k závodům patří, takže podtrženo, sečteno...pěkná závodní sobota a už se těšíme na další. Opět, už s předstihem objednávám pěkné počasí, tak doufám, že na nás budou tam nahoře myslet :-).

Dojeto bylo takto

Formule: 1) Marek Vácha, 2) Radek Rusmich 3) Jirka Ročňák

Hobby Junior: 1) Petr Sibeke, 2) Michal Wolf, 3) Václav Petr

Hobby: 1) Zdeněk Janeček, 2) Míra Matějus 3) Pavel Šponar

Stock: 1) Milan Wolf, 2) Jakub Blecha, 3) Zdeněk Janeček

Truck: 1) Petr Sibeke, 2) Martin Minyuk, 3) Míra Matějus

 

Další závod jedeme 13.6.2015...už teď se těšíme, až se opět sejdeme v Solnici na asfaltu a pěkně si zazávodíme.

Fotogalerie ze závodu

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode