SPEED Challenge 2017 - třetí závod

12.03.2017 09:44

Další závodní sobota je za námi. Třetí závod seriálu SPEED Challenge 2017 jsme úspěšně dojeli až do samého závěru. Vše probíhalo dle plánu a představ všech zúčastněných. Až na malé komplikace některých závodníků zjištěné hned po ránu, jako například problémy s nabíjením...drobnost...vadný balac.kabel, či zjištění jednoho ze závodníků, že si zapoměl doma autíčko :-), což je dost zásadní problém, když jste právě urazili 50km cestu na závody...ale stihl se vrátit ještě do kvalifikací. Závodnický duch se prostě nezapře.  To byl i jeden z důvodů proč jsme nespěchli s rozpravou a startem do kvalifikací. Rozpravu jme posunuli na 9.30hod, udělali jsme si ranní skupinové foto a mohli jsme odstartovat.

Tentokrát byla účast v závodě trochu slabší, zima pomalu končí, tak ještě někteří příznivci zimních sportů potřebovali stihnout poslední sníh v Alpách, někdo pro změnu doma slavil a také účast na jiných závodech, nebo nemoc, zapříčinila prořídlou startovní listinu 3. závodu SPEED Challenge. Nicméně, ani toto nemůže skalní příznivce SPEED Challenge odradit od příjemně stráveného závodního dne.

Obsazení kategorií formule (7) a hobby (8) bylo poměrně slušné. Slabší účast poznamenala především stock (4) a truck (3). Po delší pauze, se na poslední chvíli rozhodla Lucka Rusmichová, že by si chtěla připomenout, jaké to bylo pěkné, když pravidelně navtěvovala závody. Výsledková listina ukázala, že to bylo správné rozhodnutí, ale takovéto rozhodnutí na poslední chvíli nese riziko, že nebude připravena závodní technika, která čekala delší dobu, až o ni někdo projeví opět zájem. Tzn. první problém-stará ojetá kola, děkujeme za zapůjčení koleček Tomášovi, druhý problém-komplikace se servem, dále už zmíněné nabíjení, ale vše se podařilo vyřešit a Lucka mohla statečně bojovat se soupeři.

Na třetím závodě jsme měli i vzácnou návštěvu, nebylo to tedy z řad závodníků, ale přijela se na nás podívat místní televize TV Rychnov a byla zde natočena krátká reportáž o tom jak to na RC závodech chodí. Závodníci s tím byli seznámeni už na rozpravě, takže měli spoustu času, aby se ještě mohli během dopoledně hodit do gala, oholit, učesat, probudit atd. :-)

Bojovalo se napříč kategoriemi po celý den. Rozřešení, kdo se v jakém pořadí postaví na stupně vítězů si všichni nechávali až do samého závěru, do poslední finálovky.

Ve formulích si Šimon (junior) z první pozice na startu dokázal hned v první finálovce vyjet náskok, který se jen těžko stahuje, při vyrovnaném výkonu všech závodníků v této kategori. Ve formulích se bojovalo především v polovině startovního pole. Po 28minutách (takto dlouho trvá finálová jizda formulí, složená ze čtyř částí, kdy se všechny 4 části sčítají) byly rozdíly mezi jednotlivými závodníky minimální a celé startovní pole bylo hodně vyrovnané.

V kategorii hobby už delší dobu jezdíme dohromady juniory s dospěláky. Někteří junioři, se již vyjezdili k takovým výkonům, že porážejí dospěláky a naopak začínající dospěláci pro změnu potřebují nějaký čas na získání zkušeností a dovedností, takže si to rozdávají všichni mezi sebou a to je právě pěkné a taky spravedlivé. Jen jsme zase začali uvažovat o zavedení vyhlašování kategorie "old boys".

V kategorii stock se potkávají také dospěláci s juniory. I zde se mládí tlačí v před a vypadá to, že Petr Sibeke bude hodně trápit své soupeře při obhajování loňských výsledků. Nebudeme ale předbíhat, seriál je v začátku a můžeme se těšit na dramatický průběh po celý rok. Brzy nás čeká přechod na asfalt i to může hodně ovlivnit vývoj.

Poslední kategorie kamionů, jak už bylo poznamenáno, měla tentokrát tolik závodníků, kolik se jich vejde na stupně vítězů, takže se jelo o to kdo obsadí kterou bedýnku a bojovalo se také až do konce.

Výsledky závodu najdete již na stránkách v sekci výsledky, jsou již doplněny i body v celkovém pořadí, takže se můžete podívat jak se nám seriál rozjíždí. Fotky budou až je vyvoláme :-) To víte, to chvilku dá, vývojka, ustalovač a tak :-), tak prosím o trpělivost.

Už jsou spuštěny přihlášky na příští závod, takže se přihlašujte a nenechávelte to na poslední chvíli. Dík.

Příští závod startujeme 15.4.2017

TV Rychnov - reportáž ze závodu

RR

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode