SPEED Challenge 2017 - druhý závod

19.02.2017 10:20

Už druhý závod...ano utíká to. Tento víkend jsme se opět sešli v našem kobercovém Monacu, abychom poměřili síly na dráze, no a samozřejmě se trochu pobavili a rozptýlili z toho shonu všedního dne.

Po druhém závodě je již jasné, že závodníci, kteří obsadili nejvyšší příčky v loňské sezoně SPEED Challenge, napříč kategoriemi, bodou mít cestu k obhájení výsledku v letošním roce dosti těžkou. Stále se zlepšující konkurence tlačí a tlačí. Někteří závodníci zůstali u svých osvědčených závodních podvozků, něktří na přelomu roku vyměnili závodní techniku za novější, nebo zbusu novou a předpověď je zatím taková, že se nebudeme na dráze nudit. Vývoj prvních dvou závodů slibuje zajímavé a nekompromisní závodění v průběhu celé sezony. Doufám, že se moje optimistická vize naplní a bude tomu opravdu tak.

Nová sezona přivedla do seriálu SPEED Challenge i několik nových závodníků. Naší kobercovu dráhu si přijel vyzkoušet sponzor našeho klubu Zdeňka Dostálová Sršňová se svým taťkou a týmovým kolegou z BZUK týmu Zdeňkem Sršněm (oba v kategorii stock) a také Milan a Martin Vdoviakovi (stock a formule). Věřímě, že se novým závodníkům u nás bude libit a najdou si stálé místo v depu závodů SPEED Challenge. Všichni noví závodníci můžou očekávat podporu od stávajících zkušených závodníků, nikoho nenecháme v problémech, protože hlavním cílem je dobře si zazávodit a pobavit se s přáteli. V poslední době k našim závodům patří neodmyslitelně, díky Petrovi i dobré jídlo, už nechybí ani výborné masíčko.

Teď nás čekají ještě dva kobercové závody a dá-li počasí, tak se v květnu přesuneme na asfaltovou dráhu do Solnice. Pro závodníky kategoriei formule to bude znamenat jednu změnu a povinnost. Od prvního asfaltového závodu musí mít formule motor s 21,5 závity. V rámci sjednocení pravidel jsme se i u nás museli přiklonit k této úpravě. Myslím, že si všichni závodníci před sezonou propozice přečetli, takže jen připomínám :-)

11.března starujeme opět na koberci v Habrové, již třetí závod a už teď se těšíme na další souboje se soupeři. Tak nezapomeňte, udělejte si poznámku v kalendáři, ať máme plnou startovku.

Výsledky jsou již aktuální v sekci "výsledky" a vzhlem k tomu, že jsme jeli on-line, tak jednotlivé jízdy byly aktuálně na MyRcm, kde si je můžete otevřít zpětně.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode