SPEED Challenge 2014 - jedenáctý závod

29.10.2014 20:13

Předposlední závod seriálu SPEED Challenge 2014 je za námi. Počasí nám také přálo. Sice jsme jeli na koberci v Habrové, ale o počasí tu píšu proto, že venku bylo poměrně teplo a nebylo nutné nijak extra vytápět prostory dráhy. Na startu se sešlo celkem 23 jezdců a 27 modelů. Pro tento závod byl navržen nový tvar dráhy, který většině poměrně dobře sedl do ruky. Po volném tréninku byla v 9:15 h svolána rozprava. Po rozpravě jsme provedli technickou kontrolu modelů a odstartovali první kvalifikační jízdy.

Jak už je zvykem, první na dráhu vyrazili FORMULE. Těch tentokrát odstartovalo 6. Jako vždy měl perfektně rozjetý závod Aleš Raud, v kvalifikaci se umístil na prvním místě, hned za ním Martin Marek následován Radkem Rusmichem, ale z první pozice se dlouho netěšil. Ve finálových jízdách "kopl do vrtule" Radek a posunul se až na první místo (a to si před závodem lámal hlavu s neposlušností elektroniky ve své formuli :-) ). Aleš dojel na druhém a Martin na třetím místě.

Dalšími závodníky na dráze byli Junioři s HOBBíkama. Tuto kategorii tentokrát obsadilo 5 závodníků. V čele startovního pole kvalifikací se průběžně drželi tito jezdci: V čele Petr Sibeke, na druhém místě Ondra Kohoutek a třetí Míša Wolf. Jejich řidičské dovednosti v nezměněném pořadí obhájili i ve finálových jízdách.

Dále byla vypsána kategorie HOBBY, v níž jezdí dospělí chlapi. Zde do závodu odstartovalo celkem 8 závodníků. Tito byli rozděleny do dvou skupin po čtyřech jezdcích s ohledem na kapacitu tratě. O první dvě pozice vedli zajímavý souboj kolo na kolo Marek Mlynář a Petr Culka. Marek si v kvalifikacích obhájil první příčku před Petrem, ale ve finálových jízdách ji bohužel ztratil díky ustavičnému tlaku, který Petr vyvíjel tím, že Markovi "dýchal na záda". Na základě toho Marek vyrobil drobnou chybičku, které Petr okamžitě využil a propracoval se na první místo ve finále. Hned za ním dojely Marek Mlynář a Česťa Doubrava.

V kategorii STOCK, jež nyní byla obsazena 6 jezdci, si pomalu ale jistě začínáme zvykat na jméno Ondra Kohoutek. Závod od závodu se mu daří zajíždět lepší a lepší časy. O tom svědčí i nynější kvalifikace, ve které se mu podařilo umístit na třetím místě hned za Milanem Wolfem a Alešem Raudem. Ve finále, ale, před něj poskočil Martin Šponar ze čtvrtého místa. První dvě zůstala v neměnné podobě.

A poslední kategorií, která byla vypsána, byla kategorie OPEN. Bohužel se v ní sešli pouze dva jezdci Martin Sládek a Míra Červ. Zato ale ve všech kvalifikacích i finálovkách předváděli zajímavé souboje, což určitě nejeden divák ocenil :-) . Jak v kvalifikacích, tak ve finále se umístili v pořadí Martin Sládek na prvním místě a Míra Červ na druhém.

Celé závody se nám podařilo odjet do 16:45 h, kdy bylo vyhlášení výsledků a v 17:00 h jsme se vydali ke svým domovům. Chtěli bychom vás pozvat ještě na poslední 12. závod tohoto seriálu, který se pojede 29.11.2014. Určitě ale průběžně sledujte stránky našeho webu, protože opět chystáme tradiční NIGHTSHOW. Termín bude zveřejněn v dohledné době. Budeme se těšit na vaši účast.

 

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode