SPEED Challenge 2014 – desátý závod

03.10.2014 20:31

Přesto, že jsme měli desátý závod v kalendáři už jako kobercový, dělali jsme vše pro to, abychom se ještě jednou svezli na asfaltu. Dráha byla uklizená, okolí posečené, ale to počasí ... Předpověď, která slibovala vlhko, ale ne žádný velký déšť se bohužel vyplnila. Ráno jsme se sešli až po osmé hodině v Solnici. Po chvíli přešlapování a zkoušce aut, zda na tom mokru lze jezdit jsme rozhodli, že se přestěhujeme do sucha na koberec. A od té doby bylo venku už jen lépe a lépe a od oběda krásný slunný den .

Díky nejistému počasí přijelo i méně závodníků. Rozjížďky jsme zahájili po desáté hodině. Byly vytvořeny čtyři kvalifikační skupiny. Začalo šest FORMULÍ, po nich přišla na řadu pětičlenná společná skupina juniorů a seniorů HOBBY, pak šest seniorů HOBBY a nakonec pouze čtyři jezdci STOCK.

Kvalifikace

Ve třech tréninkových jízdách FORMULÍ zajel nejrychlejší kolo Jirka Ročňák, za ním následovali s minimálními odstupy Jarda Malý, Radek Rusmich, Aleš Raud, Míra Matějus a Martin Minyuk.

Junioři se tentokrát sešli pouze tři a tak je ve startovním poli doplnili ještě Václav Petr st. a Pavel Tichý. Docházelo tak k soubojům dvou Václavů Petrů, mladšího a staršího a mladší byl tentokrát úspěšnější . Do finále HOBBY Junior tak jezdci nastoupili v pořadí Ondra Kohoutek, Petr Sibeke, Vašek Petr ml., Pavel Tichý a Václav Petr st..

Kvalifikace do finále HOBBY se podařila Martinu Minyukovi, za ním se na startovním roštu finále A seřadili jezdci v pořadí Jakub Blecha, Čestmír Doubrava, Pavel Šponar, Zdeněk Janeček a Míra Matějus.

Kategorie STOCK byla tentokrát obsazena jen čtyřmi jezdci. Tři jízdy skončily shodně: První Aleš Raud, druhý Martin Šponar, třetí Zdeněk Janeček a čtvrtý Ondra Kohoutek. V tomto pořadí nastupovali jezdci do finále.

Finálové jízdy začaly před 14. hodinou.

O vítězi v kategorii Formule se rozhodovalo až v poslední jízdě a nájezdem 190 kol rozhodl ve svůj prospěch Jarda Malý. Druhý se ztrátou dvou kol skončil Radek Rusmich, třetí Martin Minyuk, čtvrtý Míra Matějus, pátý Aleš Raud a šestý Jirka Ročňák.

Ve finále HOBBY Junior skončily všechny tři jízdy ve stejném pořadí. První Ondra Kohoutek, pak Petr Sibeke, Vašek Petr ml., Pavel Tichý a Václav Petr st..

Ve finále HOBBY byly boje o prvenství vyrovnanější a dramatičtější. Po dvou prvenstvích zvítězil Jakub Blecha, s jedním vítězstvím a jedním třetím místem vybojoval stříbro Martin Minyuk, po dvou druhých místech se třetí umístil Čestmír Doubrava. Následovali Míra Matějus, Zdeněk Janeček a Pavel Šponar.

V kategorii STOCK se závod příliš nepovedl Martinu Šponarovi. V první jízdě poškodil zavěšení předního kola a skončil předčasně, druhou jízdu vyhrál a do třetí již bohužel nenastoupil, protože jiné povinnosti neodkladně volaly. O vítězství se také zde vyrovnaně bojovalo. K „zlatému věnci“ stačilo Aleši Raudovi jedno první, jedno druhé a jedno třetí místo. Stříbrny skončil Ondra Kohoutek, bronzový Zdeněk Janeček a bramborový již zmíněný Martin Šponar.

Po dojetí poslední jízdy proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění vítězů.

Na závěr se chceme omluvit závodníkům za náhodné chyby při načítání při průjezdu smyčkou, což samozřejmě do příštího závodu odstraníme. Těšíme se na setkání při jedenáctém závodu SPEED Challenge 25. října na dráze v Habrové.

 

Míra Matějus st. , Modelklub RK

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode