SPEED Challenge 2012 – třetí závod – Habrová.

11.03.2012 22:32

 

 

 

Měsíc utekl jako voda, přestalo mrznout a v sobotu 10. března jsme se sešli na dráze v Habrové, abychom odjeli již třetí podnik SPEED Challenge 2012. Pro závodníky jsme připravili zbrusu nový tvar dráhy, netrápila nás zima, pro zpracování výsledků byla díky Radkovi nachystaná nová technika, prostě pohoda.

Po přejímce obsahovala startovní listina celkem 32 závodních vozů ve čtyřech kategoriích. Jsme rádi, že se opět objevili noví závodníci, kteří si našli cestu do Rychnova. Rozprava proběhla před devátou hodinou a pak začala série čtyř pětiminutových kvalifikačních jízd. Celkem sedm skupin závodníků vyžadovalo, aby jízdy následovaly bez zbytečných prostojů. Před startem procházely vozy technickou kontrolou pod Tomášovým dohledem. Čtyři kola kvalifikací skončila krátce před druhou hodinou.

Po dohodě se závodníky byly kvalifikační skupiny v jednotlivých kategoriích spojeny, takže finálové jízdy se jely pouze ve čtyřech skupinách s početnějším startovním polem. K finálovkám nastoupilo sedm formulí – pole position vybojoval Radek Rusmich před Martinem Volákem a Jardou Malým. V kategorii OPEN bojovalo také sedm vozů, první místa na startovním roštu obsadili Karel Štěpánek, Martin Marek a Zdeněk Janeček. V Gétéčkách, kterých bylo také sedm byli po kvalifikaci nejlepší Jan Petr, Marcel Dostál a Filip Veselý . V Hobby nastoupilo šest jezdců s nejlepšími Milanem Wolfem, Honzou Petrem a Tomášem Janečkem. Finálové jízdy byly podstatně dramatičtější, ale početnější startovní pole bylo nejen náročnější pro jezdce, ale i divácky atraktivní.

Šestiminutové finálové jízdy probíhaly pod dozorem a s komentářem Radka Rusmicha a Tomáše Janečka. Ve formulích zvítězil dvakrát Radek Rusmich a obsadil první místo před Martinem Volákem (jedno vítězství, jednou druhý, jednou třetí) a Jardou Malým (dvakrát druhý, jednou třetí). Kategorii OPEN vyhrál po třech vítězstvích Karel Štěpánek, před Martinem Markem a Zdeňkem Janečkem. Nejvyrovnanější souboje se odehrály v GT. Šest pancarů X-ray s doprovodem Jirkovy F-103 GT bojovalo urputně o každé místo. První tři jezdci dosáhli stejného počtu bodů a rozhodoval pouze dojezdový čas. Vítězství získal Marcel Dostál před Filipem Veselým a Honzou Petrem. V Hobby zvítězil dvakrát Honza Petr, druhý se umístil Milan Wolf s jedním vítězstvím a dvěma druhými místy a třetí místo získal Tomáš Janeček.

Finálové jízdy skončily po sedmnácté hodině. Obratem byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním pohárů a diplomů. Rozloučili jsme se s tím, že příští závod 21. dubna už možná bude na asfaltu v Solnici.

Třetí závod seriálu SPEED Challenge 2012 je za námi. Jsme rádi, že se u nás objevili noví závodníci a těšíme se na další pokračování našeho seriálu. Přijeďte si i vy zazávodit do Rychnova. Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz.

 

Fotky ze závodu

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode