SPEED Challenge 2012 –šestý závod – (konečně) asfalt Solnice.

10.06.2012 22:44

Jaro už dost pokročilo a nám se konečně podařilo uspořádat závod venku na asfaltové dráze v Solnici. Předpověď počasí sice nebyla nic moc a panovaly obavy z deště, ale ohlášené přeháňky se naštěstí nekonaly a celý den bylo příjemně.

V sobotu po ránu se tak pod postavenými stany shromáždili jezdci natěšení na již šestý závod seriálu SPEED Challenge. Po přejímce byly ustaveny čtyři skupiny vozů. Nejpočetnější byla skupina HOBBY se sedmi auty. GT bylo pět, Formule čtyři a pouze tři OPEN.

Rozprava proběhla jako obvykle po deváté hodině. O půl desáté začala série čtyř pětiminutových kvalifikačních jízd. Kvalifikace byly za krátko přerušeny poruchou elektrocentrály. Konzilium mechaniků ji nepřivedlo k životu a tak bylo nutno zajet pro novou. Časové zdržení se podařilo dohnat poměrně rychlým průběhem rozjížděk. Kvalifikace byly ukončeny po jedné hodině vypsáním finálových skupin a pořadím na startu.

Finálové jízdy byly stanoveny na šest minut. Nejpočetnější skupinou byla tentokrát se sedmi jezdci kategorie HOBBY. Z rozjížděk bylo následující pořadí na startu. Aleš Raud, Martin Minyuk, Tomáš Janeček, Honza Petr, Pavel Skalický, Jirka Ročňák a Míra Matějus st. Třemi vítězstvími potvrdil své prvenství Aleš Raud, Dvě druhá místa a jedno třetí získal druhý v pořadí Martin Minyuk a třetí skončil Honza Petr.

V GT závodilo pět jezdců. Do finálových jízd se jezdci seřadili v pořadí: Radek Rusmich, Čestmír Doubrava, Honza Petr, Valentin Dostál a Míra Matějus st. Na prvních třech místech tak skončily všechny finálové jízdy Jen na konci startovního pole se v celkovém pořadí prohodil Valentin Dostál s Mírou Matějusem st.

K souboji o stupně vítězů nastoupily čtyři FORMULE. Po kvalifikacích byl nejrychlejší Radek Rusmich před Martinem Volákem, Jirkou Ročňákem a Standou Bartoškem, který po delší době opět zavítal na naše závody. Ve všech jízdách zvítězil Radek Rusmich, dvě druhá místa vybojoval Martin Volák, třetí se umístil Jirka Ročňák, čtvrtý Standa Bartošek.

Nejméně vozů se tentokrát sešlo v kategorii OPEN. Vítězství si odnesl zaslouženě Honza Petr za tři první místa, druhý skončil Martin Marek a třetí Zdeněk Janeček. Nejvíc zaměstnaným jezdcem během dne byl Honza Petr. Závodil ve třech kategoriích. Komentoval to slovy – když už jedu na závody 100 kilometrů, tak si to chci pořádně užít.

Finálové jízdy skončily před sedmnáctou hodinou. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním pohárů a diplomů. Pořadatelé si oddechli, že nepršelo, jezdci sbalili depa a rozjeli se k domovům.

Polovina závodů seriálu SPEED Challenge je za námi. Zveme na příští závod 7. července na asfalt do Solnice.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode