SPEED Challenge 2012 – poslední, dvanáctý závod – koberec Habrová. 01.12.2012

04.12.2012 13:38

Premiérový ročník seriálu SPEED Challenge je u konce. Dvanáctý závod jsme v Habrové nachystali na uplynulou sobotu. Kromě třídy OPEN tentokrát nebyli ani závodníci v třídě GT a tak se závodilo pouze ve dvou, ale poměrně slušně obsazených třídách. Ve Formulích startovalo sedm jezdců a v HOBBY deset závodníků ve dvou skupinách. Rádi jsme přivítali v Habrové jezdce, kteří k nám zavítali poprvé a to Jardu Šebestu a Honzu Jílka.

Po rozpravě o půl desáté začala obvyklá čtyři kola pětiminutových rozjížděk.

Ve FORMULÍCH souboj o stupně vítězů od začátku probíhal mezi Martinem Markem Radkem Rusmichem a Jirkou Ročňákem. Martin Marek vyhrál tři kvalifikace a vybojoval první pozici na startovním roštu do finále. Za ním se seřadili jezdci v pořadí Radek Rusmich , Jirka Ročňák, Jarda Malý, Míra Matějus ml., Standa Bartošek a Martin Minyuk. V první skupině HOBBY kraloval ve všech čtyřech  rozjížďkách Tomáš Janeček, na dalších místech se po kvalifikaci umístili Zdeněk Janeček, Martin Minyuk, Jirka Ročňák a Aleš Raud. Ve druhé skupině HOBBY bojovali o nejlepší umístění Čestmír Doubrava, Milan Wolf, Míra Matějus st., Jarda Šebesta a Jan Jílek.

Tři kola finálových jízd začala po třinácté hodině. Ve FORMULÍCH pokračovaly boje z rozjížděk. Favorizovaný Radek Rusmich, vedoucí v průběžném hodnocení seriálu tentokrát ani jednou nezvítězil. Poprvé se stal celkovým vítězem ve FORMULÍCH Martin Marek po dvou vítězstvích a jednom druhém místě. Radek Rusmich skončil dvakrát druhý a jednou třetí, za ním Jirka Ročňák jednou zvítězil a dvakrát skončil třetí. Další v pořadí se umístili Jarda Malý, Míra Matějus ml., Standa Bartošek a Martin Minyuk.

Dvě skupiny HOBBY byly přeskupeny podle nájezdu v rozjížďkách, takže se staly vyrovnanější. V B finále HOBBY zvítězil třikrát Jirka Ročňák před druhý Alešem Raudem. Třetí skončil Míra Matějus st., před Jardou Šebestou a Janem Jílkem. V A finále po dvou vítězstvích a s jistotou celkové výhry už do třetí jízdy nenastoupil Čestmír Doubrava. V ní zvítězil Milan Wolf a po jednou druhém a jednom čtvrtém místě skončil na stříbrné pozici. Třetí místo získal Tomáš Janeček, před Martinem Minyukem a Zdeňkem Janečkem. V A finále HOBBY tentokrát došlo k několika kolizím, které způsobily zbytečně ostrou výměnu názorů mezi závodníky a nasazovači.

Po šestnácté hodině skončila poslední jízda SPEED Challenge 2012. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Ve volných chvílích během dne i po ukončení závodu pak probíhaly debaty o podobě seriálu v příštím roce. Diskutovalo se hlavně o potřebě rozhodčího pro dodržování fair-play, o nasazovačích a pod. Modelklub RK bude pokračovat v pořádání této série i když účast závodníků je poměrně skromná. Tradice byla založena a v příštím roce se uskuteční dvanáct závodů SPEED Challenge 2013.

V sobotu 15. prosince zveme na dráhu do Habrové na tradiční Night Show s vyhlášením celkových výsledků SPEED Challenge 2012 a přátelským posezením a poježděním. Po novém roce odstartujeme prvním závodem 12. ledna nový ročník našeho seriálu.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode