SPEED Challenge 2012 – pátý závod – (opět) koberec Habrová.

13.05.2012 21:57

Po minulém závodu jsme slibovali konec závodění pod střechou a přesun na asfalt do Solnice. Také jsme pro přípravu závodu venku udělali maximum. Minulý víkend uspořádali členové Modelklubu RK nejen závod velkých buggyn, ale byla opravena i asfaltová dráha a tribuna pro jezdce. V pátek večer tak čekal uklizený a posečený areál dráhy na první letošní závod seriálu SPEED Challenge… Jenže sobotní deštivé a chladné ráno přesně odpovídalo meteorologické předpovědi.

Opět se tak ukázala výhoda naší stálé dráhy pod střechou v Habrové. Nemuseli jsme tedy závod rušit a závodníky posílat domů, jen jsme se přesunuli do sucha. Déšť a zima způsobila, že nepřijeli všichni přihlášení a tak po přejímce obsahovala startovní listina celkem jen 18 závodních vozů ve čtyřech kategoriích. Volné tréninky posloužily k opětnému seřízení aut na koberec

Rozprava proběhla jako obvykle po deváté hodině. O půl desáté začala série čtyř pětiminutových kvalifikačních jízd. Čtyři skupiny závodníků znamenaly poměrně rychlý průběh rozjížděk. Občas byla nouze o nasazovače a nebo bylo nutno protáhnout přestávku pro dokončení opravy nebo dobytí baterie. Čtyři kola rozjížděk byla ukončena po poledni.

Opět jako posledně malý počet jezdců umožnil prodloužit finálové jízdy na sedm minut. Nejpočetnější skupinou byla s šesti jezdci na startu kategorie OPEN. Výsledky rozjížděk určily pořadí na startu. Míra Červ, Martin Sládek, Karel Štěpánek, Standa Drejsl, Míra Šír a Zdeněk Janeček. Dvě vítězství a jedno druhé místo získal celkový vítěz Míra Červ. Druhý skončil Martin Sládek a třetí se umístil po zisku dvou třetích a jednoho čtvrtého místa Standa Drejsl.

V Hobby nastoupilo pět jezdců. Poškozené zavěšení předního kola v rozjížďkách znamenalo předčasný konec pro Jirku Ročňáka. Do finále se jezdci seřadili v pořadí: Tomáš Janeček, Martin Minyuk, Aleš Raud a Míra Matějus st.. Ve stejném pořadí tak skončily i všechny tři finálové jízdy a tedy i celkové pořadí.

K souboji o stupně vítězů nastoupily čtyři formule. Po kvalifikacích byl nejlepší Radek Rusmich před Martinem Volákem, Jardou Malým a Jirkou Ročňákem. Stejné pořadí zůstalo i po třech finále. Gétéčka se sešla na staru opět jen tři. K Česťovi Doubravovi a Radku Rusmichovi přibyl netradičně Míra Matějus st. , když Míra ml. dal přednost před závody aut sjíždění Divoké Orlice na lodi. Souboj o vítězství byl poznamenán Radkovými technickými problémy – převod, zlomená zadní osa. Ve všech jízdách zvítězil Čestmír a stal se celkovým vítězem.

Finálové jízdy skončily po patnácté hodině. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním pohárů a diplomů. Už teď zveme na příští závod 9. června, pevně věříme, na asfalt do Solnice.

Pátý závod SPEED Challenge 2012 je za námi. Počasí způsobilo změnu místa konání, ale neznamenalo zrušení závodu. I dále se budeme snažit, aby se jezdcům u nás líbilo a rádi se k nám vraceli. Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode