SPEED Challenge 2012 – jedenáctý závod – první zimní koberec Habrová. 03.11.2012

05.11.2012 14:30

Jezdění na asfaltu je to tam. Vysáli jsme mouchy a prach z našeho koberce v Habrové a přichystali už jedenáctý závod seriálu SPEED Challenge 2012. Závodníků se neschází moc, ale každý měsíc se potkávají ty samé známé tváře. Bohužel už třikrát za sebou se nám nepodařilo přilákat závodníky třídy OPEN a tak závody proběhly pouze ve třech závodních kategoriích. Martin se Zdeňkem přestavěli svá auta z kategorie OPEN na HOBBY a Hobbíci se tak stali nejpočetnější závodní kategorií s devíti účastníky, rozdělenými do dvou skupin. Čtyři FORMULE a čtyři GTéčka doplňovaly startovní pole závodu.

Před desátou hodinou začala obvyklá čtyři kola pětiminutových kvalifikací. Jezdilo se v poklidu, mezi jednotlivými koly rozjížděk, Radek, jako ředitel závodu, vkládal krátké přestávky.

Ve FORMULÍCH se již v rozjížďkách tvrdě bojovalo. Třikrát zvítězil Radek Rusmich, ale krok s ním drželi Jirka Ročňák i Jarda Malý a Martin Marek. V GTéčkách bojovali o pole position Radek Rusmich a Čestmír Doubrava. Honza Petr zápasil s velkými technickými problémy a to takovými, že nedojel ani jednu rozjížďku! Startovní pole doplnil Míra Matějus st., který zaskočil za nepřítomného Míru mladšího. Hobbíci závodili ve dvou skupinách. Na naší malé a technické dráze byla auta v kategorii HOBBY výkonnostně vyrovnaná a o umístění rozhodovalo hlavně umění jezdců. Do finále A postoupil na prvním místě Honza Petr, za ním Tomáš Janeček, Martin Minyuk, Zdeněk Janeček a Lubomír Groh. Ve finále B startovali Martin Marek, Jirka Ročňák, Aleš Raud a Míra Matějus st.

Tři kola finálových jízd začaly před čtrnáctou hodinou. Ve FORMULÍCH pokračovaly boje z rozjížděk. Jirka Ročňák byl tentokrát Radkovi Rusmichovi důstojným soupeřem. Dvěma vítězstvími si ale prvenství vydobyl Radek. Třikrát třetí byl Jarda Malý a třikrát čtvrtý Martin Marek. V GTéčkách kraloval Radek. Tři první místa mu přinesla celkové prvenství. Dvakrát druhý a jednou třetí se umístil celkově druhý Česťa Doubrava, Honza Petr opravil techniku a umístil se celkově třetí a Míra Matějus st. dojel čtvrtý. V HOBBY si Honza Petr spravil chuť. Ve všech třech jízdách nenašel přemožitele. Celkově druhý skončil Tomáš Janeček a třetí Martin Minyuk, který tak zúročil investici do nové techniky. Za stupni vítězů pak následují jezdci v pořadí Zdeněk Janeček, Lubomír Groh, Martin Marek, Jirka Ročňák, Aleš Raud a Míra Matějus st.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Při balení pak ještě probíhala debata, jak bude vypadat SPEED Challenge v roce 2013. Za měsíc, 1. prosince, nás čeká poslední závod ročníku 2012, pak bude těsně před vánoci tradiční Night Show s vyhlášením celkových výsledků a po novém roce odstartujeme do nového ročníku seriálu.

Zveme na příští závod, který se uskuteční 1. prosince. Rádi Vás v Habrové přivítáme.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.


 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode