SPEED Challenge 2012 - druhý závod – ledová Habrová.

05.02.2012 19:54

Prostory dráhy v Habrové bohužel nepatří v zimě k nejteplejším místům. To je mezi závodnickou partou už všeobecně známo. O to větší dík a obdiv patří všem, kteří se v sobotu 4. února ráno sešli, aby si zazávodili v druhém podniku seriálu SPEED Challenge. V pátek při přípravě dráhy a úklidu byla teplota +7 stupňů. V sobotu po mrazivé noci s venkovní teplotou pod – 20 stupňů byla teplota v prostorách dráhy + 3 stupně! Za pomoci výkoného plynového topidla se podařilo závodní prostory vytopit na 13-14 stupňů. 

Startovní pole za těchto podmínek nebylo nejpočetnější, ale byly obsazeny všechny čtyři vypsané kategorie. Rozprava proběhla po deváté hodině a pak začala série čtyřech pětiminutových kvalifikačních jízd. Nejpočetnější byla třída formulí se sedmi jezdci, v GT a OPEN 4 WD závodily skupiny čtyř jezdců a startovní pole Hobby bylo po omluvách původně přihlášených jezdců zredukováno na tři závodníky.

Kvalifikace následovaly jedna za druhou, závodilo se ohleduplně, když bylo potřeba počkalo se na dokončení opravy nebo nabíjení. Pod vedením Radka, nebo Zdeňka, či Tomáše (když Radek závodil) začaly finálové jízdy krátce po poledni.

Pole position ve formulích si zajistil Marek Vácha před Radkem Rusmichem a Jirkou Ročňákem. V GT nastupoval do finále z první pozice Radek Rusmich před Mírou Matějusem ml., který v závodě úspěšně zajížděl zbrusu nový X 10 link, Česťou Doubravou a Valentinem Dostálem. V OPEN 4 WD bylo pořadí na startovním roštu: Martin Volák, Zdeněk Janeček, Aleš Raud a Martin Marek. V hobby byl první Jirka Ročňák před Tomášem Janečkem a Mírou Matějusem st..

Sedmiminutové finálové jízdy následovaly jedna za druhou. Nejdramatičtější souboje byly ve formulích, kde se utkalo sedm výkonnostně poměrně vyrovnaných jezdců. V tlačenici si nejlépe poradil Radek Rusmich se dvěma vítězstvími, druhý skončil Jirka Ročňák před Jardou Malým. V kategorii OPEN 4 WD vyhrál dvakrát Martin Volák, druhý se umístil Zdeněk Janeček před Martinem Markem a Alešem Raudem. Jezdci v GT a Hobby po finálovkách zůstali v pořadí jako po kvalifikacích. Třídu GT stejně jako posledně třemi vítězstvími ovládl Radek Rusmich, Míra Matějus ml. si díky nové technice proti posledně polepšil o jedno místo a skončil druhý, třetí byl Čestmír Doubrava a čtvrtý Valentin Dostál. V Hobby bojovali o prvenství vyrovnaní Jirka Ročňák a Tomáš Janeček následováni s odstupem Mírou Matějusem st. Jirka byl nakonec lepší a zvítězil.

Po čtvrté hodině byly finálové jízdy u konce. Vítězové byli ohodnoceni poháry a diplomy. Během dne plynové přitápění a sluníčko přece jen zpříjemnilo teplotu v prostorách dráhy a tak nikdo omrzliny neutrpěl. Rozloučili jsme se s tím, že příští závod v březnu už snad bude tepleji.

Druhý, opravdu zimní závod SPEED Challenege 2012 je za námi. Těšíme se na další pokračování, a to 10. března opět na dráze v Habrové. Přijeďte se i vy podívat, že v Rychnově se dá dobře zazávodit. Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz.

 

Fotogalerie

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode