SPEED Challenge 2012 – desátý závod – poslední letošní asfalt Solnice. 06.10.2012

08.10.2012 16:21

Předpověď počasí celý týden nevěstila na víkend nic dobrého. V koutku duše jsme však doufali, že by to mohlo vyjít a poslední letošní závod na asfaltové dráze v Solnici by se mohl venku uskutečnit. A naše přání se vyplnilo. Celou sobotu bylo krásně, i když trochu větrno, ale bez deště. V sousedství dráhy byl den otevřených dveří v automobilce v Kvasinách, takže ani o publikum nebyla nouze. Rozpravu a začátek rozjížděk jsme kvůli rannímu chladu o hodinu posunuli.

Po desáté hodině tak byly ustanoveny tři závodní skupiny. Nejlépe obsazená byla tentokrát třída HOBBY se šesti auty, Následovaly FORMULE s pěti závodníky a GTéčka se čtyřmi.

Obvyklá čtyři kola pětiminutových rozjížděk probíhala v poklidu. Mezi jednotlivá kola rozjížděk vkládal Radek – ředitel závodu, krátké přestávky na opravy a dobití baterií.

Rozjížďky byly ukončeny po poledni. Ve FORMULÍCH zvítězil ve všech kvalifikacích Radek Rusmich, Dvakrát druhý byli shodně Jirka Ročňák a Standa Bartošek. Dále následovali jezdci v pořadí Jarda Malý a Martin Volák. Nejrychlejší v rozjížďkách GT byl tentokrát Honza Petr před Radkem Rusmichem, Čestmírem Doubravou a Mírou Matějusem ml.. V HOBBY vybojoval první místo na startu opět jako posledně Zdeněk Janeček. Za ním se umístili jezdci v pořadí Milan Maksymov, Jirka Ročňák, Honza Petr, Míra matějus st. a Martin Minyuk.

Finálové jízdy jsme stanovili na délku pět minut. Ve FORMULÍCH tentokrát probíhaly vyrovnané boje a pořadí bylo v každé z  jízd jiné. Ve druhé a třetí jízdě zvítězil Radek Rusmich a odnesl si i tentokrát celkové prvenství. Jedním vítězstvím a jedním druhým místem vybojoval stříbrnou pozici Jirka Ročňák, Třetí se umístil Martin Volák, před Jardou Malým a Standou Bartoškem.

V GT závodily čtyři vozy. Také v této třídě se o umístění tvrdě bojovalo. První místo z kvalifikací obhájil i celkově Honza Petr, ale za ním bylo vše jinak. Ze souboje Míry Matějuse ml. a Radka Rusmicha vyšel tentokrát vítězně Míra Matějus, třetí se umístil Radek Rusmich a čtvrtý Čestmír Doubrava, který celý den bojoval s nastavením svého X 10 Link.

I ve třídě HOBBY se tentokrát o vítězství bojovalo až do konce třetí jízdy. Souboj Milana Maksymova a Zdeňka Janečka rozhodl pro sebe tentokrát Milan. Za nimi bylo pořadí vcelku jasně dané. Třetí Honza Petr, čtvrtý Jirka Ročňák, pátý Míra Matějus st. a šestý Martin Minyuk.

Finálové jízdy skončily po šestnácté hodině. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Pak jezdci sbalili svá depa, pořadatelé vybavení dráhy, a poslední asfaltový závod SPEED Challenge 2012 skončil.

Do konce seriálu se na kobercové dráze v Habrové uskuteční ještě dva závody. Zveme na příští závod, který se pojede 3. listopadu a poslední se uskuteční 1. prosince. Rádi Vás v Habrové přivítáme.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode