SPEED Challenge 2012 – čtvrtý závod – koberec Habrová.

23.04.2012 11:57

 

Konec dubna se pomalu blíží. Předpokládali jsme, že čtvrtý závod SPEEED Challenge bude už venku na asfaltu, ale počasí během týdne a předpověď na sobotu znamenala, že jsme opět závodili na koberci v Habrové. Dráhu jsme nechali stejnou jako v březnu, jen jsme změnili směr jízdy. Ukázalo se, že termín v druhé polovině dubna oslovil jen velice málo zájemců o závod na koberci. Kvůli malému počtu závodníků jsme přemýšleli o posunu termínu, ale nakonec jsme se rozhodli závod uskutečnit.

Po přejímce obsahovala startovní listina celkem jen 17 závodních vozů ve čtyřech kategoriích. Byli jsme rádi, že i tentokrát do Rychnova našli cestu známí jezdci – Míra Červ a Martin Sládek. Rozprava proběhla po deváté hodině a pak začala série čtyř pětiminutových kvalifikačních jízd. Pouhé čtyři skupiny závodníků znamenaly poměrně rychlý průběh rozjížděk a občas nutnost protáhnout přestávku mezi jízdami, aby se stihly dobít baterie. Před startem procházely vozy technickou kontrolou. Čtyři kola kvalifikací skončila po poledni.

Malý počet jezdců umožnil prodloužit finálové jízdy na sedm minut. K souboji o stupně vítězů nastoupily tři formule – pole position vybojoval Radek Rusmich před Jardou Malým a Jirkou Ročňákem. V kategorii OPEN bojovalo šest vozů, první místa na startovním roštu obsadili Míra Červ, Martin Sládek a Martin Marek. Tři  Gétéčka se seřadila na startu finále v pořadí Míra Matějus ml., Čestmír Doubrava a Radek Rusmich. V Hobby nastoupilo pět jezdců. Nejlepší Aleš Raud, druhý Jirka Ročňák a třetí Zdeněk Janeček.

Málo početné startovní pole ubralo na dramatičnosti finálových jízd. Nejvyrovnanější boje se odehrávaly v kategorii OPEN. Režii závodu ale drželi v rukou Míra Červ – tři vítězství a Martin Sládek – tři druhá místa. Zelený věnec si vybojoval Karel Štěpánek za dvě třetí a jedno šesté místo. Ve formulích zvítězil ve všech jízdách Radek Rusmich a obsadil první místo před Jardou Malým a Jirkou Ročňákem. V gétéčkách Míra Matějus ml. neobhájil pole position. S dvěma vítězstvími vyhrál Čestmír Doubrava, před Radkem Rusmichem, na Míru zbylo až třetí místo. V Hobby bylo tentokrát startovní pole výkonnostně vyrovnané, o úspěchu rozhodovaly ruce. Dvakrát zvítězil Aleš Raud a stal se i celkovým vítězem. Druhý se umístil Jirka Ročňák a třetí místo získal Zdeněk Janeček.

Finálové jízdy skončily po šestnácté hodině. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním pohárů a diplomů. Rozloučili jsme se s přáním šťastného návratu domů. Příští závod 12. května už bude na asfaltu v Solnici.

Čtvrtý závod seriálu SPEED Challenge 2012 je minulostí. Počet jezdců sice nesplnil naše očekávání, ale závod proběhl v poklidu a v přátelské atmosféře. Jsme rádi, že se u nás opět objevili noví závodníci a těšíme se na další květnový závod. Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

Video kat. GT

Video kat. Formule
Video kat. Hobby
Video kat. Open
 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode