Šestý závod SPEED Challenge 2014

09.06.2014 22:16

Šestý závod SPEED Challenge je za námi. Závod byl vypsán pro čtyři kategorie. FORMULE jezdily v jedné skupině, nově vzniklá kategorie TRUCK také v jedné skupině, HOBBY ve třech skupinách, z toho jedna byla obsazena našimi juniory a kategorie STOCK, tam jezdci závodoli ve dvou skupinkách.

Po tréninku byla svolána krátká rozprava, kde se jezdci seznámili s okolnostmi závodu. Bohužel počasí se z ránan nejevilo jako ideální pro venkovní asfaltový závod a proto jsme zvolili variantu na koberci. Na tento závod jsme změnili tvar dráhy, který jezdcům celkem dobře padl do ruky.

V kategorii FORMULE se doposud nenašel přemožitel, který by ukázal záda Aleši Raudovi. Ten si opět udržel první pozici jak v kvalifikaci, tak ve finále. Druhé místo právem náleželo Radku Rusmichovi, ten si ho vybojoval v kvalifikaci a ve finále svůj výsledek obhájil. Třetí místo v podobném duchu náleželo Martinu Markovi.

Tento závod se nám sem poprvé sjeli TRUCKeři. V této kategorii závodili Aleš Raud, Mr. Many a Martin Marek. Aleš si v kvalifikaci vybojoval první pozici, ale ve finále se mu dařilo o něco méňě. Skončil tedy na místě třetím. Zato přesný opak jsme mohli vidět u Mr. Manyho. Ten v kvalifikaci jezdil na třetím místě a ve finále si vybojoval místo první. Poslední jezdec, který zde jezdil byl Martin. Ten se stále držel na druhém místě.

Nejpočetněji byla obsazena kategorie HOBBY, kde jezdilo celkem 14 jezdců, z toho 4 jezdili v kategorii Junior. V juniorech se v kvalifikaci na prvním místě držel Petr Sibeke, dále Míša Wolf, Vašek Petr a Ondra Kohoutek. Ve finále ale Ondra Kohoutek všechny jezdce předjel na první místo, čímž se ostatní o jednu pozici propadli.

V kategorii HOBBY Petr Culka našel svého přemožitele, kterým se v kvalifikacích stal Milan Maksymov. Druhý byl již zmiňovaný Petr Culka a na třetím místě se držel Franta Mlynář. Toto pořadi se nám ale ve finále trochu promíchalo a na prvním místě se objevil Marek Mlynář, dále na druhém jezdil Petr Culka a na třetí se propadl Milan Maksymov.

V kategorii STOCK se v kvalifikacích bojovalo „na dálku“ o umístění na startu. Tato kategorie byla obsazena devíti jezdci, museli jsme proto vytvořit dvě skupinky závodníků. V kvalifikaci se na prvním místě umístil Milan Wolf, jež stále čeká na konkurenceschopného soupeře. Na druhém Martin Šponar a na třetím Aleš Raud. Ve finále do tohoto pořadí zasáhl Vojta komárek, který se umístil hned za Milanem Wolfem a na třetím místě za Vojtou se umístil Martin Šponar.

Po dokončení jízd následovalo vyhlášení výsledků a ocenění jezdců. Další závod ze seriálu se pojede 28.6.2014. Pevně věříme, že tentokrát se už povede objednat hezké počasí, abychom vyzkoušeli, jak se naše modely budou chovat na asfaltu. Aktuality sledujte na našich webových stránkách www.modelklubrk.cz

 

pár fotek ze závodu

 

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode