Šestý - poslední - závod Winter Race Morava – dráha Jedovnice 22.02.2014

25.02.2014 22:46

Letošní zima nezima pomalu končí a s ní i seriál závodů pořádaných RC Blansko, Kopecký RC a Lisovnou Kafoněk, nazvaný Winter Race Morava. Průběh seriálu jsme sledovali na internetu a tak jsme usoudili, že je poslední příležitost se posledního šestého závodu zúčastnit osobně. Malou výpravu Modelklubu RK tvořili Zdeněk s Tomášem a já.

V sobotu zvonil budík už před čtvrtou hodinou, abychom mohli v pět vyrazit na cestu. Na silnici bylo vlhko, ale nemrzlo a nebyl velký provoz. Ranní káva u pumpy ve Svitavách nás občerstvila a pak jsme zamířili směrem Blansko a ještě kousek za ním do obce Jedovnice. Zde ve sportovní hale místní průmyslovky se celý seriál závodů odehrával. Dorazili jsme po sedmé hodině, pozdravili ostatní závodníky a neprodleně vybalili materiál, postavili depa a přichystali závodní auta. Startovní listina v pátek večer obsahovala víc jak 90 modelů! Mezi sedmou a osmou hodinou dorazili téměř všichni závodníci a na dráze se pilně trénovalo. Přihlásili jsme se do kategorií STOCK a HOBBY. Vyzkoušeli jsme rozlehlou dráhu a byli vcelku spokojeni. Dráha byla nezvykle vyznačena jen plochými pásy, které nebyl problém přejet a tak jsme byli zvědaví, jak početné budou kolize při přejezdu do protisměru.

Vedení závodu měl ve svých rukách osvědčený Pavel Magda. Rozprava proběhla v devět hodin a ve čtvrt na deset byla odstartována první kvalifikace formulí. Celkem bylo ustaveno jedenáct skupin v šesti vypsaných kategoriích. Tři skupiny Stocků, po dvou skupinách Formulí, Openů a Hobby a jedna skupina GT a Yokomo GT. Závod byl tvořen třemi koly pětiminutových rozjížděk a třemi koly finálových jízd.

Nejezdilo nám to špatně. Po kvalifikacích byl Zdeněk na šestém místě ve finále B, Tomáš na čtvrtém místě finále C ve Stocku a já na šestém místě finále A v Hobby. Finálové jízdy byly dost napínavé a pořadí se každou chvíli měnilo, Pavel Magda dohlížel na fair-play, ale některé nečisté manévry zůstaly bohužel nepotrestány. V bezprostřední blízkosti našeho depa měl své zázemí známý Igor Vlahovič. Víc než závoděním se zabýval dokumentací jednotlivých jízd i atmosféry závodu. Nad dráhou se chvílemi vznášel jeho kamerový dron, auto s kamerou zaznamenávalo on-board záběry, výsledky, fotky i komentáře posílal průběžně na svůj portál Masters ( https://www.masters.cz/home), kde si vše můžete prohlédnout.

Těsně před šestou hodinou byla dojeta poslední jízda. Pořadatele tlačil čas, protože už čekali další uživatelé haly. Vyhlášení vítězů závodu a celkových vítězů celého seriálu bylo proto maximálně stručné. S výsledky se můžete seznámit na stránkách RC Blansko https://www.rcblansko.eu/

O půl sedmé jsme vyrazili k domovu a po osmé hodině jsme v pořádku dojeli domů. Shodli jsme se na tom, že výlet do Jedovnice stál za to a v létě se na Moravu určitě opět pojedeme svézt. Nyní nás ale 8. března čeká v Habrové další kolo SPEED Challenge 2014 a potom další závody končící kobercové zimní sezóny. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

Fotogalerie

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode