Sedmý závod SPEED Challenge 2013 – asfalt Solnice 29.06.2013

02.07.2013 20:32

V sobotu jsme sedmým závodem SPEED Challenge 2013 vstoupili do druhé poloviny letošního seriálu.

Závodu předcházela příprava dráhy, které se velice věnoval Radek a do práce zapojil i své potomky. Pro lepší čitelnost dráhy natřeli ostrůvky a hlavně instalovali nové mobilní betonové hrazení speciálně konstruované pro naše potřeby tak, aby při nárazu nedocházelo k poškození vozů. Předpověď počasí nehrozila deštěm, startovní listina se slušně naplnila a tak jsme v klidu čekali na sobotní ráno.

Mezi sedmou a osmou hodinou přijela většina závodníků a po dráze se začala prohánět závodní auta.

Jezdci kategorie OPEN k nám moc nejezdí, ale kategorie STOCK, HOBBY a FORMULE mají už svůj okruh tradičních účastníků, který se v poslední době pomalu rozšiřuje (Kamikaze Team, RC Team Chrudim, otec a syn Novákovi, otec Šponar, …)

K rozpravě o půl desáté nastoupilo sedm jezdců ve FORMULÍCH, sedm jezdců v HOBBY, osm ve STOCK a tentokrát již osm závodnic a závodníků v kategorii HOBBY JUNIOR.

Závodit v rozjížďkách se začalo po rozpravě. Po FORMULÍCH následovali HOBBY junioři, pak HOBBY a STOCK.

Při sedmi až osmi autech na dráze docházelo často k předjíždění a soubojům o pozice. Ve FORMULÍCH kraloval v kvalifikaci Radek Rusmich a čtyřikrát zvítězil. Druhý se v rozjížďkách umístil Jirka Ročňák (třikrát druhý) pak následoval Míra Matějus st. (třikrát třetí), před Jardou Malým, Petrem Novákem, Martinem Markem a Standou Bartoškem.

HOBBY Junioři závodili v rozjížďkách opravdu urputně a opakovaně museli být napomínáni, aby slevili z rychlosti a přidali ohleduplnosti. Pole position po rozjížďkách vybojoval Dominik Mach před Ondrou Kohoutkem, Danem Komárkem, Milanem Ptáčkem, Luckou Rusmichovou, Davidem Novákem Žanetou Malou a Michalem Wolfem.

Dvě vítězství stačila k prvnímu místu v kvalifikaci HOBBY Senior Česťovi Doubravovi. Umístění ostatních jezdců v jednotlivých rozjížďkách byla díky vyrovnanosti značně rozmanitá. Druhý se umístil Milan Maksymov, třetí Vojta Komárek před Martinem Minyukem, Mírou Matějusem st., Filipem Jinochem a Pavlem Šponarem.

Kategorie STOCK měla v kvalifikaci jediného vítěze a to Milana Wolfa. Za ním bylo ale pole vyrovnané a o každou pozici se bojovalo. Jako druhý nastupoval do finálových jízd Martin Marek, za ním Aleš Raud, Tomáš Janeček, Martin Šponar – poprvé ve STOCKU si nevedl špatně, Petr Novák, Dominik Mach a Pavel Skalický.

K třem kolům finálových jízd nastoupili závodníci v jednu hodinu po poledni.

Ve FORMULÍCH pokračovala nadvláda Radka Rusmicha, na jeho Ferrari tentokrát nikdo nestačil. Druhé místo celkově vybojoval třemi druhými příčkami Jirka Ročňák. O ostatní pozice se bojovalo do poslední jízdy. Třetí v pořadí pak skončil Jarda Malý před Mírou Matějusem st., Martinem Markem, Standou Bartoškem a Petrem Novákem

V HOBBY Junior po třech finálových jízdách skončili jezdci přesně v pořadí, v jakém se do finále kvalifikovali. Po třech vítězstvích celkově vyhrál Dominik Mach za ním Ondra Kohoutek, Dan Komárek, Milan Ptáček, Lucka Rusmichová, David Novák, Žaneta Malá a Michal Wolf. Každá jízda mládežníků byla poznamenaná častými kolizemi a opět byl nutný zásah ředitele závodu, aby se jezdilo ohleduplněji.

Finále v HOBBY Senior opanoval Čestmír Doubrava se třemi vítězstvími před Milanem Maksymovem se třemi druhými místy. O další místa se bojovalo celá tři kola finálovek. Nejlépe si vedl Vojta Komárek před Mírou Matějusem st., Martinem Minyukem, Filipem Jinochem a Pavlem Šponarem. I v této kategorii se během závodu řešila čistota jízdy, ohleduplnost a kolize při předjíždění. Po trochu vzrušené debatě a výměně názorů pak poslední jízda byla úplně bez problémů.

Nejvyrovnanější boje probíhaly ve finále třídy STOCK. O prvenství se utkali Milan Wolf s Alešem Raudem a vyrovnaným soupeřem jim byl i Tomáš Janeček. Milan celkově zvítězil. Za Tomášem bylo pořadí jezdců následující: Martin Marek, Martin Šponar, junior Dominik Mach, Petr Novák a Pavel Skalický.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním diplomů a plaket. Junioři byli oceněni diplomy všichni. Po celý den bylo ukázkové počasí a všeobecná pohoda. Sedmý závod SPEED Challenge 2013 byl dobře jezdecky obsazen a doufáme, že se všem účastníkům líbil. Zveme Vás na osmý závod, který se uskuteční 17. srpna 2013 na dráze v Solnici, která zase bude trochu jiná….

 

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

 

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode