Sedmý SPEED Challenge 2015 – 11.07.2015 - asfalt Solnice

16.07.2015 22:18

V sobotu 11. července jsme se přehoupli do druhé půlky seriálu SPEED Challenge 2015. V uplynulém týdnu jsme pečlivě sledovali předpověď počasí a pomalu se plnící startovní listinu. Lákadel v podobě různých závodů je moc a jezdců spíš ubývá. Nesplněným úkolem nadále zůstává stavba nové tribuny. Máme ji v dílech připravenou k montáži, ale nějak se stále nemůžeme sejít na stavbu. V sobotním slunečném ránu se nakonec parta jezdců SPEED Challenge sešla, aby si zazávodila o další body v celkovém hodnocení seriálu.

O půl desáté začal Radek rozpravou vlastní závod. Bylo vyvěšeno pět startovních skupin. První startovaly FORMULE. Výkonnost šesti vozů rozdělovaly použité pneumatiky. Tři startovaly na mechovkách a tři na klasických gumových bezdušovkách. Použití gumových kol na formulích je letos nepřehlédnutelný trend. Následovala skupina čtyř HOBBY juniorů. Po ní skupina šesti jezdců HOBBY seniorů a osm jezdců STOCK. Závodní TRUCKY tentokrát přijeli pouze dva a tak jeli pouze pro potěšení, bez možnosti získat body do celkového hodnocení.

Čtyři kola rozjížděk začala po půl desáté. Jízdy plynuly v poklidném tempu za krásného počasí. Díky malému počtu startovních skupin nebylo kam spěchat. Po odjetí kvalifikací bylo ustaveno startovní pořadí do finále. Finálové jízdy začaly před druhou hodinou. Souboje FORMULÍ se odehrávaly ve dvou tříčlenných skupinách s tím, že ta na mechovkách byla podstatně rychlejší než na gumových bezdušovkách. V celkovém pořadí zvítězili „mechovkáři“ Marek Vácha před Alešem Raudem a Jardou Malým. Ve vyrovnaných jízdách „gumovkářů“ si nejlépe vedl Jirka Ročňák, před Mírou Matějusem a Radkem Rusmichem. Mezi HOBBY juniory byl opět nejlepší Petr Sibeke za ním se umístil Míša Wolf a Vašek Petr. Po součtu výsledků zvítězil v HOBBY seniorech Zdeněk Janeček před druhým Čestmírem Doubravou a třetím Jardou Malým. STOCK byla tentokrát nejpočetnější skupina. Z nedostatku konkurence v kategorii OPEN se do ní vrátil i Martin Šponar. Jako obvykle prvenství obhájil Milan Wolf, druhý skončil Aleš Raud a třetí Martin Šponar. Pouze dva závodní TRUCKY Pavla Tichého a Péti Sibeke si odjely své jízdy jen jako trénink. Doufejme, že s postupem doby se jich na startu SPEED Challenge sejde víc. Měla by k tomu pomoci i zásilka nových karosérií, kterou opatřil Marek Vácha a během soboty ji rozprodal mezi přítomné zájemce.

Po dojetí poslední jízdy proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění vítězů. Sbalili jsme depa, zařízení dráhy a zamířili k domovu. Závod se povedl. Čestmír Doubrava fotil, tak se můžeme těšit na profesionální fotky na adrese https://www.dcfoto.zamberk.cz/ .

Nyní nás 18. července čeká účast na 12 hodinovce v Blansku https://www.rcblansko.eu/ . Seriál SPEED Challenge 2015 pokračuje 15. srpna 8. závodem na dráze v Solnici. Přijeďte se k nám podívat a zajezdit si. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode