Rebels races - první asfaltový závod v Náchodě

31.05.2015 13:35

Poslední květnový víkend jsme navštívili první asfaltový závod Rebels Race v Náchodě. V týdnu jsme se rozmýšleli, kterým směrem vyrazíme, protože ve stejný termín se jelo i Blansko. Míra si chtěl vyzkoušet hobbíka s převodem 4:1, takže původně byla volba do Blanska. Zdeňkovi se ale nechtělo předělávat kvůli převodu celé auto, no a mě to bylo jedno, protože já jsem jel za jedním cílem...vyzkoušet jaké je poježděníčko s formulí na gumách. Rozhodování bylo tedy složité :-), nakonec se rozhodlo v pátek v podvečer a ráno jsme se vydali do Náchoda. Mimochodem v průběhu dne jsme zjistili, že naše rozhodnutí bylo správné, protože v Blansku déšť ukončil závody předčasně a v Náchodě bylo počasí v poho. Chvílemi to sice vypadalo, že nás déšť taky potrápí, ale nakonec z toho nic nebylo a svítilo i sluníčko. Po ránu byla dráha ještě mokrá a tak se nikomu nechtělo ani trénovat, ale kolem půl deváté už se nechalo jezdit, sluníčko svítilo a dráha pěkně osychala. 

Když jsme ráno přišli na dráhu, tak nás už vítali mimo jíných závodníků kluci Šponarovi, takže Modelklub RK měl v Náchodě v tomto závodě poměrně slušné zastoupení Radek Formule, Míra Hobby a Formule, Zděněk Hobby a Stock, Martin Open a Pavel Hobby, takže jsme prakticky nevynechali žádnou kategorii :-). 

Ve formulích jelo 6 autíček, což byl ideální počet pro moje testování, ladění a seznamování se s chováním auta na gumách. Dá se říct, že jsem se celou loňskou sezonu gumám vyhýbal, ale v průběhu roku se prakticky na všech závodech formule dočkaly tohoto omezení, takže jsem musel přezout také. Musím uznat, že se mi na náchodské dráze jezdilo na gumách nad očekávání dobře a krásně jsme si všichni zazávodili. S jirkou Ročňákem jsme se domlouvali, že pojedeme na gumách i na našich závodech SPEED Challenge v Solnici, kde nejsou ještě pro tento rok předepsané. Teď už vím, že se na asfaltu na gumách jezdí opravdu pěkně, tak proč ne?. :-) Tímto zvu i ostatní závodníky, kteří na gumách už jezdí a nechce se vám mezi mechovkáře. Přijeďte bude nás víc :-)

Náchodská dráha je moc pěkná a všichni (z našeho klubu) jsme se po závodě shodli, že rozhodnutí navštívit Náchod bylo dobré. Zdenda měl jako vždy vše vychytané, takže nejen poježděníčko, ale i papáníčko bylo móóóc dobré. Občerstvení zajištovali kluci Gombíkovi a šikovně rozbalili stánek přímo u depa, takže se nedalo odolat. Presíčko, hambáče, buchtička a další dobroty přímo u nosu :-)

Umístění závodníků z Modelklubu RK najdete i s ostatními závodníky na stránkách Rebelů.

Zdendovi děkuji za pěkný závod i za slušné počasí, které pro nás objednal a myslím, že po této sobotě budeme mít příště snazší rozhodování, kterým směrem se vydat ;-).

 

RadekR

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode