Rebels Race Trutnov 16.11.2013

24.11.2013 21:22

 

V sobotu 16.11. se členové našeho klubu vydali na výlet do Trutnova. Jel se zde další ze závodů Rebels Race. Už startovní listina napovídala, že se během dne bude na co dívat. Celkem si do Trutnova přijelo zajezdit 81 závodníků. Někteří využily možnosti přenocování v tělocvičně a tím i příležitosti trénovat na sobotní závody už v pátek večer. My jsme na místo dorazili v sobotu ráno okolo půl osmé. Na trénink jsme tak měli o trochu méně času, protože v 8:45 h Zdenda Beneš svolal rozpravu, aby předal informace o ději během dne v tělocvičně.

V devět hodin byly odstartovány první kvalifikační jízdy. Závod byl vypsán pro 5 kategorií. Hobby junior, Hobby, Formule, Stock a Open. Nejméně obsazené byly Formule se čtyřmi jezdci. My jsme závodili v Hobbících a ve Stoccích. Míra Matějus st. zde jel také s novým vozem Yokomo GT500, s kterým se seznamuje na plánovanou 24hodinovku, na kterou se náš tým chystá v létě 2014. Během kvalifikačních jízd se nám podařilo nastavit modely pro to, aby se nám s nimi dobře jezdilo. Byla zde ale silná konkurence, jež nám znemožňovala umístění v čele startovního pole. Na konci kvalifikací si Martin Šponar vybojoval 3. pozici v kategorii Stock skupina C. Zdenda a Tomáš Janečkovi si vybojovali 8. a 9. pozici v kategorii Stock skupiny B. Míra ml. a Míra st. Matějusovi si vybojovali 7. a 8. pozici v kategorii Hobby skupiny A a Míra Matějus st. 2. pozici v kategorii Hobby skupiny B.

Trochu netradičně, bylo to takové zpestření závodů, mezi kvalifikacemi a finálovkami ještě proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění závodníků, kteří se účastnily letního seriálu Rebels Race na dráze v Náchodě. Během této pauzičky jsme si zašli na oběd, který si bylo možné zakoupit v místní kantýně.

Následně byly zahájeny finálové jízdy. V těchto, jak už to bývá zvykem, došlo ke zlepšení převážné většiny závodníků a s tím i k o něco většímu nájezdu kol. Jak se tak říká, ke konci závodu se nám začalo dařit :-D. Tomáš Janeček se posunul o 2 pozice dopředu, Zdenda si své místo udržel. Stejně na tom byli i oba Mírové a Martin Šponar. Míra Matějus st, jež jel ještě v kategorii Hobby ve skupině B si o jednu pozici polepšil. V 18 hodin bylo vše odjeto a mohly se sečíst výsledky a následně ocenit závodníci.

Krátce před devatenáctou hodinou jsme se vydali na cestu domů, kterou nám zpestřovala hustá mlha. Ale to nebránilo tomu, aby se naše expedice vrátila v pořádku.

Další závody, na které se můžete přijet podívat a zároveň si i zajezdit, se budou konat v prostorách Habrové našeho klubu 7.12.2013. Budeme se těšit na vaší účast.

Fotogalerie

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode