REBELS RACE – třetí závod – Rtyně v Podkrkonoší 18.11.2012

21.11.2012 15:09

Vstávat v neděli o půl šesté ráno do tmy a chladu je zvrhlost. Ale co bychom neudělali pro to, abychom si dobře zazávodili se svými oblíbenými autíčky. Závodnická výbava byla zabalena už večer, takže odjezd z domova, sraz s Radkem v Rychnově, přeložení materiálu do jeho „malého autobusu“ a v sedm hodin odjezd směr Rtyně na další pokračování letos nového seriálu REBELS RACE.

V osm hodin jsme po mírném zdržení kvůli objížďce v Náchodě dorazili k Orlovně na Rtyňském náměstí. Přesunuli jsme náš závodní materiál dovnitř a postavili depo na téměř posledním vhodném místě, protože všichni závodníci už byli na místě dřív než my. Do rozpravy jsme pořídili objet několik kol a vyzkoušeli jak auta, tak i pro nás nezvyklé místo pro řízení modelů z galerie pro diváky. Dráha v Orlovně je pro nás, zvyklé na skromné rozměry v Habrové, opravdu impozantní. Příjemnou drobností byl čokoládový Mikuláš, kterého obdržel každý závodník při registraci do závodu. Modelklub RK jsme reprezentovali tentokrát ve čtyřech. Karel Štěpánek v kategorii OPEN, Radek Rusmich a Míra ml. ve FORMULÍCH a Míra st. v HOBBY. Formule v rukách Míry ml. byla zcela čerstvá záležitost postavená během soboty z auta GT, protože do kategorie GT se kromě Míry nikdo jiný nepřihlásil.

Rozprava proběhla po deváté hodině a po ní hned začal kolotoč čtyř kol pětiminutových rozjížděk. Devět skupin závodníků mělo co dělat. Závod s přehledem dirigoval Zdenda Beneš, kterého místy zastupoval Jirka Svoboda. K tomu hrála příjemná hudba, fungoval bar s občerstvením – pohoda. Před třetí hodinou byly spočítány výsledky rozjížděk a ustaveny v jednotlivých kategoriích finálové skupiny. Tři kola finálových jízd se jela také na pět minut.

Karel bojoval v C finále OPEN, Radek s Mírou ml. v jediné skupině FORMULÍ a Míra st. v B finále HOBBY. Karel bojoval nejen se soupeři, ale i s technikou, Radek si závodění užíval, ale na vítěze Honzu Havlíčka neměl. Míra ml. se potýkal s nedostatkem tréninku i s nastavením auta a ovládáním formule na tak rozlehlé trati. Míra st. jezdil poprvé s Xrayem a bylo z toho pohodové vítězství ve skupině. Po šesté hodině bylo dojeto. Celkové výsledky najdete na stránkách pořadatele:

https://www.teamrebels.cz/vysledky/kv_121118/data/celkove_vysledky.pdf

Po vyhlášení výsledků jsme sbalili materiál a spěchali domů. Vidina pondělního vstávání do práce nebyla lákavá, ale shodli jsme se, že závody stály za to a příště se do Rtyně vypravíme 29.12.2012 znovu.

Do té doby nás však čeká ještě poslední závod SPEED Challenge 01.12.2012 a zábavná Night Show 15.12.2012. Přijďte si zajezdit, nebo se aspoň podívat, rádi Vás v Habrové přivítáme.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.


 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode