Rebels race 3.3.2013

10.03.2013 23:17

 

V neděli 3.3.2013 jsme jeli 6. závod RC modelů ve Rtyni v Podkrkonoší. Původně to měl být i poslední v tomto seriálu, ale Rebely napadlo, že by mohly uspořádat ještě o jeden více. Tak se ze 6. závodu stal předposlední. Jako vždy i tentokrát byla hojná účast. Z našeho klubu sem dorazili: Míra Matějus st., Míra Matějus ml., Tomáš Janeček a Zdenda Janeček. Přijeli jsme co nejdříve ráno, abychom mohli dostatečně natrénovat další tvar dráhy, který má být shodný s tím, co se pojede 29-31.3.2013 na mistrovství ČR. Zprvu se trať zdála být pro natrénování složitá, ale čím víc kol jsme na ni obkroužili, tím víc se nám dostávala do ruky.

Po tréninkách následovala rozprava a start do kvalifikací. 3 naši jezdci bojovali o pozice v kategorii HOBBY a jeden v kategorii STOCK. Dále se zde jela kategorie GT, jež byla obsazena nejmenším počtem závodníků a kategorie OPEN. Pro ty nejmladší byla vypsána zvlášť kategorie HOBBY Junior, kde získávali potřebné zkušenosti do budoucna. Po každé rozjížďce se modely odkládaly na technickou kontrolu, kde byly kontrolovány jejich parametry pro danou kategorii. U některých podezřelých modelů byl kladen větší důraz na tuto prohlídku.

Nyní se přesouváme do odpoledních hodin, kdy se závodníci mohou začít rovnat na startovní rošt finálových jízd dle dosažených výsledků v kvalifikacích. V kategorii HOBBY se na startu na 1. pozici umístil Tomáš Janeček, na 2. Milan Volf, na 3. Michal Pulščák a na 4. Zdeněk Janeček. Míra Matějus st. startoval v HOBBíkách na 5. místě ve skupině B. V kategorii STOCK Míra Matějus ml. Vybojoval 10. pozici ve skupině B. Po odjetí finálových jízd se nám pořadí v čele HOBBíků trochu promíchalo, protože Zdenda Janeček se dokázal prokousat na 3. místo. Oba mírové a Tomáš si své pozice udrželi.

Následovalo vyhlášení výsledků a odjezd domů v pozdních večerních hodinách. Další závod se ve Rtyni pojede 13.4.2013. U nás se pojedou nejbližší závody 9.3.2013 a následně o týden posunutý závod 6.4.2013. Budeme se těšit na vaši účast.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode