Reabel Race 13.4.2013

19.04.2013 21:28

Víkend už je zase za námi a s ním i poslední ze zimního seriálu závodů Rebels Race 2012/2013 ve Rtyni v Podkrkonoší. Na tento závod se jako vždy vydali někteří členové z našeho Modelklubu RK. Byla to celkem nutnost, protože se jednalo o cenné body do vyhodnocení zimního seriálu na koberci. Výborně v kategorii HOBBY, která byla námi zřejmě nejsledovanější díky dvoum našim závodníkům na velice slušných pozicích, měl rozjetý závod Tomáš Janeček a bylo potřeba tuto pozici obhájit, protože na záda mu šlapal Milan Wolf z týmu Type-R Batida Team. Špatně si také nevedl ani Zdenda Janeček z našeho Modelklubu RK, který se poměrně obstojně držel hned za Milanem Wolfem. O další místa pak ještě bojovali Jarda Kopecký st. z klubu RC Blansko a hned za ním byl Jirka Ročňák z klubu Kika Liberec. Pravidelným účastníkem této kategorie byl i Míra Matějus ts. také z Modelklubu RK.

Ve FORMULÍCH si v tomto seriálu držel slušnou, průběžně druhou, pozici Radek Rusmich z našeho Modelklubu RK, bohužel se ale posledního závodu nemohl zúčastnit, a za jeho zády se držel Jirka Ročňák z klubu Kika Liberec s nevelkým bodovým odstupem. V této kategorii se také párkrát svezli naši závodníci Jarda Malý, Míra Matějus ml., Micha Ochoc a Standa Drejsl.

V kategorii GT jsme také mohli spatřit, již zmiňovaného, Jirku Ročňáka, který se zde držel na průběžném druhém místě a Míru Matějuse ml.

Lucka Rusmichová z našeho klubu si vyzkoušela kategorii HOBBY JUNIOR, která byla vypsána pro začínající jezdce, aby si zde mohli vzájemně porovnat své dovednosti.

Dále se v tomto seriálu jela kategorie STOCK, kde jsme mohli z našeho klubu spatřit Zdendu Janečka a Míru Matějuse ml.

No a zbývá nám poslední kategorie OPEN, ve které se jezdí s nejrychlejšími modely a která se vždy mohla chlubit nejpočetnějším startovním polem. Zde si z Modelklubu RK zajezdili Standa Drejsl, Jarda Ochoc a Jan Drejsl.

Do haly jsme přijely v časných ranních hodinách, abychom si v klidu mohli vybrat místo pro depo a rozložit ho tu. Následovala příprava autíček a hurá do volných tréninků. Dráha nebyla nijak složitá a celkem dobře „padla do ruky“. Krátce před 9. hodinou Zdenda Beneš svolal rozpravu, kde nás přivítal a informoval o průběhu závodu.

V 9:20 byly odstartovány první kvalifikace. Ty se skládaly ze čtyř pětiminutových rozjížděk, ze kterých se dva nejlepší výsledky započítávaly do umístění na startovním roštu ve finále. Všichni jezdci, kteří z našeho klubu přijeli na poslední závod, jezdili v kategorii HOBBY. Tomáš Janeček ve druhé kvalifikační jízdě měl menší technické problémy, ale ty mu nezabránily ve vybojování prvního místa na startu. Zdenda Janeček, který se nevyhnul pár kolizím, si vybojoval třetí místo na startu. Šestou pozici na startu obsadil Jirka Ročňák a hned za ním se umístil Míra Matějus st. Na tento závod si přijel zajezdit i Martin Šponar, který také jezdí pod Modelklubem RK, a obsadil devátou pozici na startu ve finále.

Finálové jízdy začaly ve 14:00 h. Tomášovi Janečekovi model fungoval bezvadně a tak jsme v nich mohli vidět neohroženou jízdu stylem start/cíl. Možná mu k tomu pomohli fanoušci, kteří ho přijeli povzbudit z nedalekého Červeného Kostelce a o něco více vzdáleného Rychnova nad Kněžnou. Zdenda Janeček si bohužel svou třetí pozici neudržel a propadl se na páté místo. Jirka Ročňák svou šestou pozici obhájil, což se ale nepodařilo Mírovi Matějusovi st., který se propadl o jednu příčku níže na osmé místo. Hned za ním dojel Martin Šponar.

Po dojetí posledních vozů do cíle následovala menší pauza, ve které Zdenda Bebeš, a chlapi z jeho týmu, připravil vše potřebné pro vyhodnocení výsledků a odměnění závodníků. V 18 hodin začalo vyhlášení výsledků za poslední závod a následovalo vyhlášení výsledků za seriál sedmi závodů.

V celkovém hodnocení se v kategorii HOBBY umístil na 1. místě Tomáš Janeček, na 2. Milan Wolf, na 3. Zdeněk Janeček, dále pak Jarda Kopecký st. a Jirka Ročňák. Míra Matějus st. se umístil na 10. místě a Martin Šponar, který jel pouze jeden závod, na 35. místě.

V kategorii FORMULE se na 1. místě umístil Jan Havlíček, na 2. Radek Rusmich a na 3. Jirka Ročňák. Míra Matějus ml. se umístil na 9. místě, hned za ním Jarda Malý, na 12. místě Michal Ochoc a další pozici obsadil Standa Drejsl.

GTčka obsadil na 1. pozici Jirka Ročňák, na 2. Dalibor Valder a na 3. Michal Pulščák. Míra Matějus ml. zde obhájil 9. příčku.

HOBBY JUNIOR na 1. příčce obsadil Honza Mach, na 2. jeho bratr Dominik Mach a na 3. Jan Pulščák. Lucka Rusmichová obsadila společně s Martinem Hejzlarem 10. pozici.

V kategorii STOCK se umístil na 1. pozici Milan Wolf, na 2. Lukáš Sokol společně s Pavlem Švecem a na 3. pozici Zdeněk Sokol. Hlouběji na 46. a 47. místě se uchytily Míra Matějus ml. a Zdenda Janeček.

Z kategorie OPEN se může za 1. místo pyšnit Vítězslav Hola, za 2. Jirka Vyšín a za 3. Petr Grof. V této kategorii pokoušeli štěstí i naši jezdci Jan Drejsl, Standa Ochoc a Standa Drejsl. Ale jelikož se účastnili pouze jednoho závodu, tak se v této hojně obsazené kategorii v celkovém hodnocení pohybovali až hluboko v poli.

Dále se zde vyhodnocovala týmová soutěž, kde z každého týmu při každém závodu byli vybrány 3 nejlepší jezdci a zapisovaly se a sčítaly jejich dosažené body. Zvítězil ten tým, který dosáhl nejvíce bodů. Celkem jich zde soutěžilo 40. Náš Modelklub RK se může pochlubit Celkovým 3. místem v této soutěži.

Další závody od Rebelů by se už měly jet v Náchodě na venkovní dráze. První z nich se jede 8.5.2013. Kompletní termíny si můžete prohlédnout na stránkách www.teamrebels.cz. Myslím že ani nadále na ně nezanevřeme a určitě se jich také budeme účastnit.

Fotky ze závodu si můžete prohlédnout ZDE

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode