První závod OPEN Tour 2012

24.01.2012 20:08

První závod OPEN Tour 2012
(tak, jak to viděli Zdeněk s Tomášem :-) )

Den nám začal budíčkem v 5 hod. V těchto ranních hodinách jsme se začali vypravovat za přáteli závodníky do Trutnova, kde se jel už zmiňovaný první závod sedmého ročníku OPEN Tour 2012.
Svůj domov jsme opouštěli před 6. hodinou. Počasí nám dopřálo a cestou nadělilo trochu ledu a spoustu sněhových vloček, přesto jsme se k 7. hodině úspěšně doklouzali až na místo dění, přičemž nechyběla ani zastávka na Trutnovské čerpací stanici na teplou kávu. Po příchodu na dráhu jsme museli depem procházet velice opatrně, abychom nezašlápli dosud spící závodníky. Postupně přijížděli i Jirka Ročňák, který se nám přiznal, že si doma přispal, protože se mu vůbec nechtělo z postele :-), a další známé tváře jako Martin Volák, Filip Veselý a Honza Petr. První nedočkavci začali trénovat již kolem sedmé hodiny a třicáté minuty.

V 8.45 hod byla svolána poměrně rozsáhlá rozprava, kde nás Zdenda Beneš přivítal a seznámil s podmínkami závodu. Jako vždy i dnes bylo startovní pole hojně obsazeno. Celkem se zde sešlo okolo 70 závodních vozů. V 9.20 hod začal boj o první příčky v umístění do finálových jízd. V kategorii FORMULE bojovali o prvenství Jirka Ročňák, Martin Volák a z domácích Zdenda Beneš, Franta Kačírek a Milan Maksymov. Filip Veselý útočil na přední příčky v kategorii GT společně s Honzou Petrem. Dále byla vypsána kategorie HOBBY, kde o nejlepší místo bojoval Tomáš Janeček, který zajížděl nově pořízený podvozek, Jirka Ročňák, Martin Volák, Honza Petr a z domácích to byli Pavel Koch, Milan Maksymov a Pavel Skalický. Nejvíce však byla obsazena kategorie OPEN, kde z našeho klubu jezdil Zdenda Janeček a spousta domácích jezdců.
Jirka Ročňák jezdil ve dvou kategoriích a jelikož se z koberce uvolňovala spousta chlupů, tak vynechal poslední rozjížďku v kategorii HOBBY, aby své závoďáky stihl dobře vyčistit do finále a posilnit se jídlem.

Jelikož se poctivě dodržovaly stanovené časy mezi jednotlivými jízdami, mohli jsme do finále nastoupit již ve 14.20 hod. Finálové jízdy se stejně tak jako kvalifikace jely po pěti minutách s tím rozdílem, že v kvalifikaci byly 4 rozjížďky a ve finále pouze 3, z čehož se ta nejhorší škrtala.
Boje to byly kolo na kolo, bok po boku s minimem karambolů, za které se nemusely rozdávat žádné tresty. Při tak hojném počtu závodních aut mnohé neminuly ani potíže technického původu, o kterých by mohl v poslední finálové jízdě popovídat náš jezdec Zdenda Janeček. Svěřil se, že ho provázely i v kvalifikačních jízdách, kdy mu na chvíli auto přestalo jet a za okamžik se zase vzpamatovalo a pokračovalo dál. Bohužel to kolikrát znamenalo ztrátu dvou pozic, které se už těžko získávají zpět. Tudíž tyto problémy zapříčinily, že se Zdenda umístil až na 31. místě. Tomáš v cíli vybojoval 10. pozici. Poslední vozy do cíle dojížděly v 18.30 hod. V tuto hodinu jsme i pomalu vyráželi k domovu. Pomalu proto, že skoro celý den sněžilo a na cestách byla slušná vrstva bílé pokrývky. Domů jsme se dostali v pořádku v 19.40 hod. Musíme pochválit opět perfektně zvládnutou organizaci závodu, jak už tak u našich Trutnovských kolegů bývá zvykem.

Nerad bych zapomenul i na třetího závodníka z našeho klubu Radka Rusmicha, který se chtěl také tohoto závodu zúčastnit, ale choroba mu v tom zabránila, a tak nám oznámil, abychom jeli bez něj. Snad to pro něho už příště dopadne pozitivněji.

 

4.2.2012 se jede druhý závod SPEED Challenge v Habrové u RK, na který bychom Vás tímto rádi pozvali. Podrobnosti najdete na www.modelklubrk.cz

Tomáš Janeček
 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode