Poprvé off-road 1:10

07.01.2014 21:37

K uspořádání prvního závodu v off-roadu 1:10 v zimní sezóně nás vedla skutečnost, že se v okolí žádné závody v této kategorii nejezdí. Dohodli jsme se s klubem Shortcourse.cz (RCarenaMalsovice), kde se jezdí úspěšné, pod taktovkou Mr. Manyho letní sezóna, na uspořádání vánočního a zároveň zkušebního závodu na naší klubové dráze v Habrové, kde je celoročně kobercová dráha pro cestovní vozy 1:10 na rozloze cca 21x12m. Stačilo dodat pouze překážky, které Ivo dovezl z HK. Trať je technická, ale i rychlá, což jsme zjistili v průběhu závodu.

Ráno do Habrové dorazilo 16 závodníků, z toho 9 buggy a 7 short. Rozjížďky byly postaveny 2x buggy, 2x short. Rozjížďky se odehrávaly ve svižném tempu, bez velkých karambolů.

Před finálovými jízdami bylo od Iva zajištěno malé občerstvení v podobě párku, což byla vítaná změna po bramborovém salátu a cukroví, hodné následování. Káva a čaj byla volně přístupná všem závodníkům, tak , jak je u nás zvykem.

Do finále jsme šli posilněni a dobře naladěni. Finálové skupiny buggy (A,B), short, po dohodě pouze A. Nejlépe a bez velkých chyb si s tratí poradili v kategorii buggy Zdenda Miškovský před Martinem Minyukem a Vladimírem Riegerem. V kategorii short byl na prvním místě Martin Minyuk na druhém po velkých bojích se svým taťkou Dominik Fassel a na třetím Honza Fassel.

Závody se všem líbily, dráhu jsme odzkoušeli a proto 19.1.2014 můžeme odjet první závod zimní sezóny, na kterou bude navazovat letní sezóna v HK.

Tímto zveme všechny závodníky na další setkání. M.O.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode