PEED Challenge 2012 – devátý závod – asfalt Solnice.

27.08.2012 09:44

Týden před mistrovstvím republiky v Náchodě jsme uspořádali závod SPEED Challenge na asfaltové dráze v Solnici. V pozvánce jsme nabízeli, že se jedná o poslední možnost tréninku před mistrovstvím, bohužel zájemců se příliš nenašlo. Přidala se i málo optimistická předpověď počasí, která slibovala na sobotu přeháňky.

V noci na sobotu trochu zapršelo a tak první úkol po ránu byl vysušit dráhu. Louže vysušil Zdeněk pomocí hadru, zbytek dokázalo sluníčko vykukující mezi mraky. Po rozpravě v půl desáté byly ustanoveny tři skupiny. Nejlépe obsazené byly FORMULE se sedmi závodníky, následovala skupina HOBBY se šesti auty a tentokrát pouze tři GT.

Rozjížďky začaly po rozpravě a po vyřešení problému s centrálou, která najednou nedávala patřičný výkon. Čtyři kola pětiminutových kvalifikačních jízd probíhala v poklidu. Nebyl problém počkat na dokončení opravy, případně udělat krátkou přestávky mezi jednotlivými koly.

Kvalifikace byly ukončeny hodinu po poledni. Ve Formulích pole position vybojoval Radek Rusmich, další jezdci následovali v pořadí Jarda Malý, Jirka Ročňák, Standa Bartošek, Pepa Vích a Radek Křelina, který na naši dráhu zavítal poprvé. V HOBBY vybojoval první místo na startu se svým pekelně rychlým autem Zdeněk Janeček před Jirkou Ročňákem, Milanem Maksymovem, Martinem Minyukem, Mírou Matějusem st. a Pepou Víchem. Nejrychlejší v rozjížďkách GT byl tentokrát Čestmír Doubrava před Radkem Rusmichem a Mírou Matějusem ml..

Finálové jízdy jsme stanovili na délku pět minut. Mraky sice občas hrozily deštěm, ale vždy spadlo jen pár kapek a zase se ukázalo slunce.

Ve FORMULÍCH kraloval Radek Rusmich. Zvítězil ve všech třech finálových jízdách. Za ním skončil Jirka Ročňák se dvěma druhými a jedním třetím místem, třetí Jarda Malý, čtvrtý Pepa Vích, pátý Standa Bartošek a šestý Radek Křelina. V HOBBY nikdo neměl na Zdeňka Janečka. Vyhrál ve všech třech jízdách. Třikrát druhý se umístil Jirka Ročňák a dvakrát třetí a jednou čtvrtý Marin Minyuk. Čtvrtý skončil Míra Matějus st., pátý Pepa Vích a šestý po sérii technických problémů Milan Maksymov.

V GT závodily pouze tři vozy. Finálové souboje však byly vyrovnané. Celkový vítěz Česťa Doubrava dvakrát zvítězil a jednou byl třetí. Druhý v pořadí skončil Radek Rusmich s jedním vítězstvím, jedním druhým a jedním třetím místem a třetí se umístil Míra Matějus ml. s dvěma druhými a jedním třetím místem.

Finálové jízdy skončily po šestnácté hodině. Byly spočteny celkové výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním pohárů a diplomů. V rámci debaty o další podobě kategorie HOBBY se pak uskutečnily dvě pětiminutové rozjížďky, kdy se zkoušelo seřízení vozů na shodnou rychlost. Pak jezdci sbalili depa pořadatelé vybavení dráhy, oddechli si, že nepršelo, a všichni se rozjeli k domovům.

Devátý závod seriálu SPEED Challenge je minulostí. Zveme na příští závod, který se pojede 6. října. Rádi bychom ještě na asfaltu, ale koberec už bude v záloze.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

FOTOGALERIE

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode