Pátý závod SPEED Challenge 2013 – asfaltová dráha Solnice

13.05.2013 23:52

V minulém roce jsme i květnový závod odjeli na koberci, letos nám počasí přálo a tak jsme zahájili asfaltovou sezónu pátým závodem SPEED Challenge v sobotu 4. května. Na konci dubna jsme připravili dráhu, uklidili nepořádek, opravili škody po nezvaných vandalech a natřeli lemování dráhy. V pátek před závodem – prší, prší, jen se leje. Po telefonické poradě jsme dohodli, že uvidíme ráno a pak rozhodneme, zda půjdeme ven nebo do Habrové na koberec. Ráno neprší, jdeme ven!

Startovní listinu zaplnila známá jména. Po delší době jsme rádi přivítali Jirku a Martina Cögerovi, Standu Bartoška, přijeli také Honza a Dominik Machovi a nově i Milan Ptáček. Během dne se objevil i Zdenda Beneš.

Jak se pomalu stává zvykem, závodilo se pouze ve třech kategoriích. Sedm jezdců ve Formulích, deset závodníků v Hobby a šest ve Stock.

Dráha po ránu pomalu vysychala a tak jsme odsunuli rozpravu na desátou hodinu. Zbyl aspoň čas na ranní kávu a pokec s kamarády. Krátce po desáté začaly kvalifikační jízdy. Všichni jezdci si zvykali na menší adhezi na asfaltu, řešilo se obutí a nastavení podvozků. Ve Formulích byl v rozjížďkách nejrychlejší Martin Cöger (3x první, jednou druhý), za ním se seřadili jezdci v pořadí Radek Rusmich, Jarda Malý, Jirka Ročňák, Standa Bartošek, Jirka Cöger a Martin Marek. Hobbíci byli rozděleni na juniory a seniory. Po čtyřech rozjížďkách byla mezi mládeží nejrychlejší Lucka Rusmichová, před Milanem Ptáčkem, Dominikem Machem a Žanetou Malou. Seniory ovládl Milan Maksymov se čtyřmi vítězstvími. Druhý byl po kvalifikacích Míra Matějus st., za ním Martin Šponar, Martin Minyuk a Čestmír Doubrava. Na konec startovního roštu se zařadil po dvou odjetých kvalifikacích Zdenda Beneš.

Ve třídě Stock si první místo na startu do finálových jízd vybojoval Aleš Raud před Tomášm a Zdeňkem Janečkovými, Mírou Matějusem ml. a Dominikem a Honzou Machovými.

Tři kola finálových jízd začala po poledni. Ve Formulích pole position jednoznačně třemi vítězstvími proměnil ve vítězství Martin Cöger. Dvakrát druhý a tedy i celkově skončil Radek Rusmich před Jardou Malým. Dále jezdci skončili v pořadí Martin Marek, Jirka Ročňák, Standa Bartošek a Jirka Cöger.

Také ve skupině Hobby seniorů proměnil prvenství na startu ve tři vítězství Milan Maksymov. Dvě odjeté jízdy a dvě druhá místa znamenala stříbrnou pozici pro Zdendu Beneše, bronzovou pozici vybojoval výborným druhým místem v poslední jízdě Martin Šponar. Až za ním se umístili Martin Minyuk, Míra Matějus st. a Čestmír Doubrava.

V junior Hobby se stala nejúspěšnější Lucie Rusmichová. Druhý skončil Dominik Mach, třetí Žaneta Malá a čtvrtý Milan Ptáček.

Ve skupině Stocků byl boj o stupně vítězů velmi vyrovnaný. Pouze v jedné jízdě najel vítězný Aleš Raud 23 kol. Ve všech ostatních finále najeli první tři jezdci vždy 22 kol. Vyhrál Aleš Raud. Druhý skončil Tomáš a třetí Zdeněk Janečkovi. Na dalších místech skončili Dominik Mach, Míra Matějus ml. a Honza Mach.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním diplomů a plaket. Počasí celý den přálo, mračit se začalo až při úklidu. Pátý závod SPEED Challenge 2013 se vydařil. Zveme Vás na šestý závod, který se uskuteční 1. června 2013.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode