Pátý závod o Královéhradecký pohár 30.4.2011 - asfalt Solnice

03.05.2011 08:56

Pátý závod o Královéhradecký pohár  30.4.2011  - asfalt Solnice

 

Předpověď počasí na „čarodějnicovou“ sobotu 30. dubna nebyla nic moc. Do poslední chvíle (sobota ráno) jsme se rozhodovali, zda využít pohodlí naší stabilní kobercové dráhy v Habrové, nebo jít do rizika s možností deště venku na asfaltu. Při poslední poradě v 7 hodin jsme usoudili, že jezdci natěšení na asfalt by s nelibostí nesli, že se pojede pod střechou a rozhodli jsme pro venkovní dráhu v Solnici.

Mezi osmou a devátou hodinou se sjeli závodníci a probíhal volný trénink a ladění vozů. Po uzávěrce přihlášek bylo registrováno 12 jezdců s Formulemi, 10 jezdců v kategorii Stock a 4 jezdci s GT Mini Coopery. Byli jsme rádi, že si cestu do Solnice našli i noví jezdci a podle dráhy se začali shromaždovat skupinky diváků. Propagace na klubových stránkách a ve formě plakátů přinesla své ovoce.

Po rozpravě bylo utvořeno pět skupin jezdců, kteří absolvovali tři kvalifikační jízdy po 7 minutách. Okolo desáté hodiny nás několikrát vystrašilo pár dešťových kapek, ale bylo jich opravdu jen pár. Lehce po dvanácté hodině byly ustaveny finálové skupiny a plynule jsme přešli k finálovým jízdám. Za příjemného slunce a čerstvého větru, který přinášel závěje žlutého pylu se rozpoutaly boje o konečné umístění. Ve třídě GT Mini se na počtu starujících opět ukázalo, že utvořit kategorii na jednotné karoserii Mini Cooperů nebyl krok správným směrem a již intenzivně promýšlíme, jak tuto situaci na zbytek sezóny vyřešit. Ve Stoccích se bojovalo v obou skupinách. Nejdramatičtější a nejvyrovnanější boje jako obvykle probíhaly v A finále Formulí.

S postupujícím odpolednem se na západě začala rýsovat hradba zlověstně vypadajících mraků a v dáli bylo slyšet hřmění. Po telefonu přišla zpráva, že v Kostelci již prší a začalo jít do tuhého. V tento okamžik byli však všichni maximálně disciplinovaní a jedna jízda šla za druhou, se snahou odjet co nejvíce. Postupně se však mraky přesouvaly stranou a nakonec nepršelo a znovu vysvitlo slunce !

Nejúspěšnějším jezdcem se stal bezpochyby Honza Petr. V GT Mini vyhrál všechny čtyři rozjížďky, ve Stoccích tři a odnesl si v obou kategoriích prvenství, druhý ve Stock byl Petr Culka a třetí Martin Volák. V GT Mini byl druhý Lukáš Vater a třetí Míra Matějus. Formule vyhrál poprvé Radek Rusmich před Jirkou Ročňákem a Markem Váchou. Díky technickým problémům zbyla „bramboračka“ na Čestmíra Doubravu. Nejvíce se však s technikou tentokrát potýkal Tomáš Culka. Po přetržení předního řemínku a jeho výměně vydržel nový řemínek jen dvě tréninková kola a byl pryč také :-). Pak se svezl s tátovou Formulí a nedopadlo to také dobře.  

O půl páté byly vyhlášeny výsledky a nejlepší jezdci byli oceněni poháry a diplomy včetně jediného juniora Rosti Rejla. Po sbalení dráhy a výbavy jsme se posadili při kávě a ještě diskutovali, jak pokračovat v rozjeté sezóně. Další závod KHP je u nás v plánu až v září a tak jsme se shodli, že uspořádáme asi dva závody pro ty, co se budou chtít svézt v Solnici i během léta. V těchto závodech zároveň vyzkoušíme i možnost úpravy stávajících pravidel pro kategorii GT 2 WD. Sledujte naše stránky, vše důležité se tam objeví.

Další závod o Královéhradecký pohár se jede 28.5.2011 ve Dvoře Králové.    

   

 

Míra Matějus st. 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode