Pátý - poslední letní - závod Kopecký CUP 2013 – dráha Blansko 22.09.2013

24.09.2013 13:25

V týdnu před závodem jsme opět řešili stejný problém jako posledně. V sobotu se jel poslední letní Rebels Race v Náchodě, v neděli poslední letní Kopecký CUP v Blansku. Jako minule nakonec zvítězilo Blansko. Rozhodnutí podpořila i předpověď počasí, která slibovala neděli bez deště, zatímco v sobotu v Náchodě zpočátku bojovali s kalužemi.

V neděli jsme opět vstávali za hluboké tmy a po páté hodině už jsme byli na cestě směr Blansko. Již tradiční káva ve Svitavách byla příjemným zpestřením a po sedmé hodině jsme dorazili do zamlženého a chladného Blanska. Přivítali jsme se s domácími a neprodleně vybalili materiál a postavili naše depa. Tentokrát jsme byli v bezprostřední blízkosti dráhy a pochvalovali si, že to nebudeme mít daleko. Ale jen chvíli! Před osmou hodinou byl najednou celý areál bez proudu a jediným řešením bylo dodávat proud pomocí motorových centrál, které nám vrčely celý den za zády.

Modelklub RK tentokrát reprezentovali jen čtyři jezdci, Zdeněk a Tomáš a dva Mírové. Obsadili jsme kategorie Stock BMW a Hobby. Po ránu byla dráha navlhlá, ale zkusili jsme, jak nám to jezdí a byli spokojeni.

Rozpravu provedl Pavel Magda pouze pomocí mikrofonu a do ostrých kvalifikací jsme vstoupili o půl desáté. Začínala kategorie Hobby s devíti jezdci, následovala pětičlenná skupina Open, po ní též pětičlenná skupina Yokomo GT, pak dvě skupiny (celkem 15 jezdců) Stock BMW a jako poslední Formule se sedmi jezdci.

Jezdilo se v obráceném směru než posledně a již známým systémem tří kvalifikací a tří finále, vše na deset minut. Měření a slušné chování na trati měl pod dozorem jako obvykle Pavel Magda a stejně jako posledně Igor Vlahovič stihl kromě svého jezdění ve dvou kategoriích i online komentář a výsledky jednotlivých jízd posílat na svůj portál Masters (https://www.masters.cz/home), kde si je můžete prohlédnout.

Počasí bylo perfektní. Po ranní mlze vysvitlo slunce, dráha oschla a až do odpoledne bylo polojasno.

Finálové jízdy byly opět startovány pomocí zaváděcího vozu, ale to už jsme znali od posledně. I tentokrát jsme dosáhli parádních výsledků. Zdeněk s Tomášem obsadili druhé a čtvrté místo v B finále Stock BMW. V Hobby jsme s Mírou ml. od začátku kvalifikací drželi přední pozice. Do finále jsme startovali z prvního a druhého místa a tak jsme vybojovali i celkové pořadí.

Po páté hodině byla ukončena poslední jízda. Neprodleně následovalo vyhlášení a ocenění vítězů, nejprve z odjetého závodu a poté z celého letního seriálu. Před šestou hodinou jsme měli sbaleno a vydali se na cestu domů. Podvečerní káva ve Svitavách se nekonala a o půl osmé jsme dorazili spokojeni domů s nesplnitelným přáním … kdyby tak zítra byla neděle .

Příštím závodem bude desáté kolo SPEED Challenge, které se uskuteční 5. října 2013 doufáme, že ještě na dráze v Solnici. Přijeďte se podívat a zajezdit.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode