Osmý závod OPKK Dvůr Králové

13.07.2011 22:47

 

Sobota 9.července, byl náhradní termín pro závody OPKK na asfaltové dráze ve Dvoře Králové. Tento termín se z hlediska počasí ukázal jako ideální, sluníčko svítilo už od samého rána žádné ,mraky nás nestrašily, takže "ideální stav".

 

Z Rychnova jsme vyrazili reprezentovat náš modelklub tentokrát pouze ve třech, já se svým Ferrari a Zdeněk s Tomášem jeli bojovat se Stocky. Ostatní závodníci z našeho klubu plnili své rodinné povinosti :-)

Ve Dvoře nás jako vždy přivítali otázkou "jakou chceš klobásu?" Ti kluci prostě myslí na všechno. Oni vědí moc dobře, že s prázdným žaludkem se nelze plně soustředit na jízdu. Po krátké přípravě a tréninku byla svolána rozprava, kde jsme všichni dostali potřebné instrukce a po té se všichni ubrali na svá místa, tzn "gétéčkáři" na start první rozjížďky s "stockaři" do zatáček nasazovat.

 

Tuto sobotu se sjeli 3 GTčka, 9 formulí a 7 stocků. S ohledem na velikost dráhy a řídící věže bylo rozhodnuto, že se formule rozdělí do dvou skupin. Stocky a Gt se vešli každý do jedné. Kolem 9té hodiny začaly nelítostné souboje v podobě kvalifikačních rozjížděk. Svůj díl smůly si vybral hned po ránu domácí Michal Tlamicha, takže v průběhu kvalifikací opravoval svého Stocka a jel jenom s formulí. Další domácí borec Martin Volák přivezl inovované nahříváky značky Gambáč, od kterých očekával lepší výkony, než v předchozím závodě. Jak byl nakonec spokojený jsem se zapomněl zeptat. Tak příště. V průběhu kvalifikací se nic zvláštního nestalo, takže se mohlo vše uzavřít, sečíst a vyvěsit pořadí v jakém se bude startovat do finále.

 

V kategorii Gt se na start postavili všichni tři zúčastnění v pořadí Honza Petr, Lukáš Vater a Martin Minyuk. Ve formulích si vyjel pole position Michal Tlamicha, druhou pozici obsadil Radek Rusmich a třetí pozice na startu patřila Česťovi Doubravovi. Ve Stockách jsme na prvních dvou startovních pozicích nezaznamenali nic neobvyklého. Jednička Honza Petr, dvojka Martin Volák. Třetí místo na startu do finálovek obsadil náš klubový kolega Tomáš Janeček, což byl velice dobrý výkon, protože to byl teprve jeho čtvrtý závod.

 

Po cca půlhodinové pauze byly odstartovány finálovky, ve kterých nebyla nuda v žádné ze skupin. Nikdo si nechtěl nechat utéct možnost fotky na bedně s pohárem v ruce, takže se bojovalo jak o život. Minici to měli jasné všichni, ale druhé místo je lepší než třetí a první než druhé a tak do toho šli všichni tvrdě a v některých chvílích je slovo tvrdě velice výstižné. Lukáš s Martinem nešetřili své karoserie ani trochu.

Konečné výsledky v kategorii GT Mini:
1.Honza Petr
2.Lukáš Vater
3.Martin Minyuk.

 

Ve formulích se také hodně bojovalo, ale převážně všechny soubje se obešly bez vážných kontaktů. Až na pár vyjimek, to je pravda. Ve skupině A ve všech finálovkách opakovaně soupeřili o první tři místa Michal, Radek a Česťa. V první finálovce Česťa zlomil zadní nápravu, takže nedojel, ovšem v dalších třech jízdách ukázal, že si prvenství v průběžném pořadí chce udržet a všechny tři vyhrál. Ze třetího místa na startu se posunul na první v cíli a o další dvě se podělil Michal s Radkem.  Ve skupině B si nic nenechali zadarmo dva Jirkové, Ročňák a Cöger. Tito dva závodníci také opakovaně ve všech finálovkách soupeřili ze všech sil. V konečném výsledku se Jirka Cöger posunul před Jirku Ročňáka.

Pořadí v cíli v kategorii formulí:

1.Česťa Doubrava

2.Michal Tlamicha
3.Radek Rusmich

 

Poslední jako vždy startují Stocky, tady se opakovaně startovní pole plní novými jezdci, což je dobré znamení. O první místa stále soupeří ti samí, ale jak se ukázalo i nováčkové jim začínají šlapat na paty. Předjížděcí manévry jsme mohli sledovat napříč celým startovním polem, ale zásadní boje probíhali o umístění na bedně a hlavními aktéry byli Honza, Michal a Martin a jak jsme mohli vidět v cíli, do těchto bojů se zapojil i náš Tomáš, o kterém jsem již psal, že teprve sbírá cenné zkušenosti. V této kategorii se smůla vyřádila na domácím Martinovi, když ve tvrdém souboji o prvenství s Petrem, znervózněn neustálým kybicováním přihlížejících nahazovačů, ve výjezdu ze zatáčky nezvládl řízení a ulomil závěs předního kola. Ani v dalších jízdách Martinovi štěstí nepřálo, takže na domácí půdě z toho nakonec bedna nebyla. Na spravení nálady v domácím klubu podal ale velký výkon další domácí jezdec Michal, který po technických potížích v ranních rozjížďkách, startoval z posledního místa a nakonec z toho bylo krásné druhé. No a náš rychnovský Tomáš si udržel svoji těžce vybojovanou třetí pozici na startu finálových jízd. Jak už jsem psal na začátku, z Rychnova jsme jeli tři, takže nesmím zapomenou na Zdeňka, který jel teprve svůj třetí závod, takže sbírá cenné zkušenosti a seznamuje se s nástrahami tratí, na kterých se náš seriál jezdí. Bedna z toho zatím nebyla, ale Zdeněk intenzivně uvažuje o změně značky svého závoďáku, takže se můžeme pomalu připravovat na jeho posun startovním polem směrem vzůru.

Pořadí v cíli kategorie Stock

1.Petr Jan

2.Tlamicha Michal
3.Janeček Tomáš

 

Kolem páté hodiny bylo vše dojeto, začali se vyhlašovat výsledky a rozdávat poháry a diplomy a po té jsme se všichni rozjeli do svých domovů. Cestou jsme se ještě zastavili kousek před Jaroměří na dobré zmzlině a potom rovnou domů.

 

Pár fotek z tohoto závodu si můžete prohlédnout v galerii.

 

Diskusní příspěvky k tomuto závodu můžete publikovat ZDE.

 

Příští závod OPKK se pojede v HK 20.a 21.srpna

 

RR

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode