OPEN TOUR Náchod – asfalt – první závod na nové dráze 28.08.2011

29.08.2011 14:02

Netradičně v neděli vyrazilo pět členů našeho klubu do Náchoda zúčastnit se volného závodu pořádaného v souvislosti s otevřením nové asfaltové dráhy. V sobotu večer studená fronta s pořádným lijákem ukončila tropická vedra a tak jsme v chladném ránu cestovali pod zamračenou oblohou a s nejistou předpovědí počasí. Díky účinné propagaci měla startovní listina před závodem 72 závodníků! Závod byl vypsán pro třídu Modified, Pro Stock, Stock, Hobby, F 1  a GT a stavební pravidla byla velice volná.

Rozpravy a slavnostního otevření dráhy se zúčastnili představitelé města pan starosta Jan Birke a paní místostarostka Drahomíra Benešová. Po objetí otevíracího kola panem starostou pak již dráha patřila pilotům a jejich vozům. Závodníci byli rozděleni do osmi skupin. Jely se čtyři kvalifikace po pěti minutách a tři finálové jízdy po šesti minutách se započtením dvou nejlepších výsledků. Dopoledne se velice laborovalo s pneumatikami, protože dráha byla studená a místy vlhká. Okolo poledne ale vysvitlo slunce a celý zbytek dne už bylo pěkně. Díky poloze dráhy blízko středu města měl závod velký počet diváků a divácká tribuna byla stále obsazená. Velkou zásluhu na pozornosti diváků měl také bezesporu komentář Zdendy Beneše. Nepřetržitě komentoval jak dění na trati, tak srozumitelnou formou seznamoval diváky s problematikou RC aut a ještě si stihl i zajezdit ve třídě GT. Závodu se účastnili jak špičkoví piloti, tak i závodníci bez velkých zkušeností. Nejatraktivnější souboje se odehrávaly v A finále Modified díky účasti našich nejlepších pilotů a ve třídě F1, kde stálo na startu najednou 11 vozů!             

Po šesté hodině večer bylo dobojováno. Proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění vítězů. Naši jezdci se v početném startovním poli neztratili. Radek obsadil výborné druhé místo ve Formulích a třetí v Hobby, Míra ml. byl sedmý v GT, Michal byl devátý ve Formulích, Zdeněk v Hobby čtvrtý a v Pro Stock byl v druhé desítce. Sbalili jsme depa a stan, poděkovali Zdendovi Benešovi a ostatním náchodským za hezký den a odjeli domů.  Další volný závod v Náchodě se jede opět v neděli 11. září, pak následuje další závod o Královéhradecký pohár v sobotu 17. září na asfaltu v Solnici. 

 

Fotogalerie z tohoto závodu

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode