OPEN TOUR Náchod – asfalt – druhý závod 11.9.2011

14.09.2011 23:50

Jelikož se nám zalíbila dráha, kterou naši kolegové z Trutnova vybudovali v Náchodě, nemohli jsme si nechat ujít ani druhý závod, který se tu opět v neděli pořádal. Když jsme se ráno chystali na závody, radši jsme si s sebou podle vzhledu oblohy vzali teplejší oblečení, což se v průběhu dne neosvědčilo, protože slunečné počasí nás provázelo až do pozdních odpoledních hodin. Ačkoliv to byl volný závod, na startu se objevilo 59 modelů, které byly rozděleny do 6ti tříd: Modified, Pro Stock, Stock, Hobby, F1, GT.

 

Na zahájení závodů se na nás přišel podívat místostarosta města Náchod Tomáš Šubert, který na sebe prozradil, že fandí modelaření, jelikož mu jsou velice blízké modely vláčků. Závodníci měli možnost si otestovat své speciály ve volném tréninku, který probíhal do 9. hodiny. Poté následovala krátká rozprava, kde nás pořadatelé přivítali a obeznámili s průběhem závodu. Mimo jiné nám byl sdělen fakt, že se pojede opačný směr než před čtrnácti dny. Pro velký počet účastníků se závod vypsal do deseti skupin. Jely se čtyři kvalifikační jízdy po pěti minutách, ze kterých se započítávaly dvě nejlepší pro umístění vozů na startovním roštu ve finále. Finálovky se jely už jen tři, ze kterých se také započítávaly pouze dva nejlepší výsledky pro vyhodnocení. Hned po rozpravě jsme se střemhlav vrhli do kvalifikačních jízd. Ve 14:30 hodin bylo odstartováno finále. Během dne jsme tu mohli vidět spoustu zajímavých soubojů, některé se neobešly bez karambolů a zajímavých přemetů, za některé se udělovali i penalizace stop & go. Sem tam se po dráze koulelo uvolněné kolečko, jež vozům nepochybně scházelo k zajetí kvalitního výsledku :-) . Takže se bylo celý den na co dívat, o čemž svědčí i početné obsazení divácké tribuny, mezi které občas zavítali závodníci, aby jim mohli ukázat a vysvětlit, co se skrývá pod kapotou jejich modelů. Závodníci i diváci se tu měli možnost občerstvit v kantýně v sousedící kuželně. Byl by hřích zapomenout na vyčerpávající komentář závodu, na kterém se podíleli Zdenda Beneš a Honza Blahovský.

 

Neděle 11. byl dobrý den pro Ferrari, umístilo se na třetím místě v Náchodě i v Monze :-)

Vyhlášení výsledků proběhlo v 18:30 h. Členové našeho klubu opět pilně pracovali na kvalitních výsledcích. Radek Rusmich se ve formulích umístil na již zmiňovaném třetím místě. Dále tu v kategorii Hobby jezdil Tomáš Janeček, jenž na této dráze jel poprvé a obhájil páté místo. Další člen našeho klubu Zdeněk Janeček bojoval v kategorii Pro Stock a umístil se první ve druhé desítce :-) . Následně jsme se po rozloučení a po naložení dep do našich aut rozjeli ke svým domovům. Za zorganizování a průběh závodu bychom se nestyděli pořadatelům udělit výbornou.

 

PS.: Zdenda Beneš nás ještě obeznámil s faktem, že se jim podařilo zajistit kryté prostory pro zimní klání.

 

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode