OPEN Tour Náchod 30.6.2012

02.07.2012 23:06

Abychom se svezli také na jiné dráze než na naší, vydali jsme se v sobotu ráno do Náchoda na další závod tamní série OPEN TOUR. Zdeněk s Radkem a já s Mírou ml. jsme dorazili v horkém ránu do depa před devátou hodinou. Závod byl vypsán pro kategorie OPEN, STOCK, HOBBY, GT a F1. Startovní listina se během týdne plnila jen pomalu a nakonec v sobotu ani nepřijeli všichni přihlášení. Startovní pole tak nebylo příliš početné. Po rozpravě v půl desáté začaly kvalifikace ve dvou skupinách OPEN (10 vozů), dvou skupinách HOBBY (11 aut) a jedné skupině GT s účastí pouze dvou vozů. Do formulí se kromě Radka nikdo nepřihlásil a tak byly zrušeny. Zamračená obloha a radarová předpověď slibovala déšť a tak rozjížďky startovaly jedna za druhou. Kvalifikace byly zredukovány na tři jízdy a nebude-li pršet tak budou čtyři finálové jízdy. Déšť hrozil asi dvě hodiny, ale nespadla ani kapka. Pak se mraky rozplynuly a odpoledne už svítilo slunce a byla pěkná výheň. Útrapy vedra byly mírněny občerstvením hned vedle dráhy. Točil se výborný Primátor, limonáda, v poledne se podával skvělý guláš, došlo i na kávu a koláč. Díky poloze dráhy blízko středu města mají závody v Náchodě vždy i diváckou kulisu. Zásluhu na tom má i komentář Zdendy Beneše, případně Jirky Svobody. Popis dění na trati pomáhá divákovi se orientovat ve startovním poli a navíc je ještě seznamován s problematikou RC aut.

Finálové jízdy začaly v jednu hodinu. Závodilo se ve čtyřech skupinách. Vozy GT byly po domluvě s jezdci zařazeny do skupiny OPEN B a byla to dobrá volba. GT-čka se mezi OPENY neztratila a bylo na co koukat. Finále OPEN A bylo nabito známými jmény, ale králem byl Petr Grof, který zvítězil ve všech jízdách. Přesto, že kategorie HOBBY má stanovená přesná pravidla týkající se motorizace a celkového převodu, byl patrný značný rozdíl v rychlosti jednotlivých modelů. Neprovedená technická přejímka před startem a případně i během jízd, tak byla nedostatkem tohoto závodu. V HOBBY se o prvenství bojovalo do posledního kola poslední jízdy. Celkovým vítězem se stal Milan Wolf.

Vyhlášení výsledků proběhlo již ve stínu před pátou hodinou. Celkové výsledky jsou na stránkách pořadatele - www.rcatrutnov.cz. Poděkovali jsme Zdendovi Benešovi a ostatním náchodským za příjemně prožitý den a odjeli jsme domů doplnit vypocené tekutiny. Již příští týden 7.7. nás čeká další závod seriálu SPEED Challenge na dráze v Solnici.

 

Fotogalerie

 

 

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode