OPEN Tour druhý závod

29.02.2012 23:13

S malým zpožděním, v důsledku nedostatku času, přinášíme reportek z druhého závodu OPEN Tour, kterého jsme se aktivně zúčastnili.

 

V sobotních časných ranních hodinách naše tříčlenná skupinka, Radek, Tomáš a Zdenda z rychnovského ModelklubuRK vyrazila opět bojovat do Trutnova v závodech RC modelů na koberci. Z Rychnova jsme vyrazili za tmy a do Trutnova dojeli už po rozbřesku. Radek s sebou vezl model vozu F1 a GTčka. Zdenda s Tomášem se rozhodli dobývat kategorii HOBBY. Po příchodu na dráhu nás vítal Jirka Ročňák, se kterým jsme byli domluveni, že nám bude držet flek v depu pro rozmístění našeho zázemí.

            Před devátou hodinou domácí zahájili  závody krátkou rozpravou a po deváté hodině se již mohlo vyrazit do kvalifikací. Závody byly vypsány pro kategorie F1, GT, HOBBY, a OPEN, načež v kategorii GT bojovalo nejmíň jezdců. To ale vynahradila kategorie OPEN, kde jich pro změnu jezdilo nejvíce. Celkem do závodů odstartovalo 48 vozů. Jirka Ročňák stejně jako Radek Rusmich závodil ve dvou kategoriích, proto oba měli v depu docela na pilno. To ani nemluvím o starostech s technickými problémy Radkova GTčka a Jirkovi formule. Jirka nakonec z kategorie F1 odstoupil a dojel závod pouze s HOBBÍkem, kterého zaregistroval do soutěže pouze pár dní před závodem.

            V odpoledních hodinách začalo finále a ani zde se to neobešlo bez problémů u Radkova GTčka. Po nešťastné nehodě musel měnit zadní osu, kterou se mu podařilo zlomit. Tomáše v poslední finálovce trochu pozlobila elektronika ale nakonec v kategorii HOBBY vybojoval uspokojivé 4. místo těsně za Jirkou Ročňákem. Zdenda zde dojel na 10. místě. Až do vyhlášení výsledků počítačem mám nebylo moc jasné, kde že se to umístil Radek ve formulích, protože výsledky jezdců byly dost vyrovnané. Nakonec jsme se dozvěděli, že se umístil na lepší pozici, než čekal, takže i přes to, že se mu v průběhu finálových jízd zadřelo ložisko v motoru, který musel do poslední finálovky ještě vyměnit, obhájil třetí místo a tudíž se postavil i na stupínek výtězů. V kategorii GT dojel na posledním čtvrtém místě.

            Následně jsme se rozloučili a vydali se zpět k domovům. Cestu jsme si zpříjemnili zastávkou na trutnovské čerpací stanici na kávu.

 

 

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode