Letní volný závod „Summer Race II“ – asfalt Solnice – koberec Habrová 13.08.2011

15.08.2011 22:27

Léto se chýlí ke konci a v sobotu 13. srpna nadešel termín druhého volného závodu, který jsme vyhlásili na jaře, s cílem oslovit všechny, kdo si chtějí zazávodit s RC auty. Nepříjemné překvapení nám přichystal partnerský klub RC auta Hradec Králové, když díky technickým problémům v areálu jeho závodní dráhy přesunul závod o Královéhradecký pohár původně plánovaný na 20.8.2011 na tentýž den jako náš závod.  

Přípravě závodu jsme přesto věnovali odpovídající péči. Nachystali diplomy a drobné ceny, posekali a uklidili trávu, připravili potřebný materiál. V sobotu ráno se na dráze v Solnici sešli RC piloti tří ze čtyř vyhlášených kategorií. 6 závodníků v kategorii STOCK, 5 Formulí a 6 Hobby. Do GT se přihlásili jen dva jezdci, po konzultaci se Česťa i Míra ml. přeorientovali na Formule. Kromě známých tváří jsme rádi uvítali i rodinný tým Kopeckých, kteří z Moravy přijeli obhlédnout, jak se jezdí v Rychnově :-)

Pořadatel míní – svatý Petr mění. Chvíli po zahájení tréninků přišla z nebe první voda. Uvařili jsme kávu a pod stany počkali, až přestane pršet. Za chvíli skutečně přestalo a začali jsme pomocí smetáku odstraňovat vodu z dráhy. Naši snahu však zlikvidovala další přeháňka. Po desáté hodině jsme tedy po poradě se závodníky rozhodli přemístit závod z asfaltu, na koberec do Habrové. Že jsme rozhodli dobře ukázal průběh dne, kdy pršelo ještě několikrát a venku bychom se určitě nesvezli tak, jako pod střechou. Také se potvrdila výhodnost naší stálé kobercové dráhy, která i se svými skromnými parametry umožňuje si zazávodit, když už se jezdci sejdou a počasí venku nepřeje.

Závodně jezdit se tedy začalo skoro v poledne. Systém závodu jsme upravili na dvě kvalifikace a čtyři finálové jízdy se započtením tří nejlepších výsledků. Depo bylo skoro celou dobu prázdné, protože jezdci buď jezdili, nebo nasazovali. Na druhou stranu však nikdo nespěchal, takže nebyl problém počkat s další jízdou na dokončení opravy, nabití baterií, nebo si jen tak poklábosit.

Časomíra, opět obsluhovaná Petrem se od posledně naučila mluvit česky, takže rozuměli už všichni.

Kategorie STOCK měla jediného favorita a to Jardu Kopeckého. Zvítězil ve všech rozjížďkách a stal se zaslouženě celkovým vítězem před Alešem Raudem, který obsadil čtyřikrát druhé místo a Martinem Markem.

Jako obvykle se kvalitně bojovalo ve Formulích. Souboje už nebyly tak nelítostné jako posledně, bojovalo se čistěji, bylo méně rozbitého materiálu. Celkový vítěz však byl stejný – Radek Rusmich. Druhý skončil Česťa Doubrava a na třetí příčce se umístil Jarda Malý.

Kategorie Hobby byla opět slušně obsazená a zdá se, že na příští rok by bylo vhodné ji vyhlásit jako plnohodnotnou závodní kategorii. Přesto, že jel pouze s dvoukolkou, zvítězil ve všech rozjížďkách a tedy i celkově Jirka Ročňák. Druhé a třetí místo si rozdělili Janečkovi, v pořadí druhý Zdeněk a třetí Tomáš.

Před pátou hodinou bylo dobojováno. Proběhlo vyhlášení a skromné ocenění vítězů včetně drobného sponzorského příspěvku od Kopeckých. Akce byla účastníky zhodnocena jako povedená, přestože byla zpočátku ovlivněna nepřízní počasí. Spokojenost závodníků potěšila pořadatele. Ověřili jsme si, že o takový typ závodů je mezi jezdci zájem a budeme uvažovat o vyhlášení volných závodů i v zimě na koberci (Winter Race ?). Sledujte naše stránky, vše důležité se tam objeví.

Další závod o Královéhradecký pohár se jede 17.09.2011 na asfaltu v opět v Solnici (snad nebude pršet).

 

fotogalerie k tomuto závodu

 

Míra Matějus st.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode