Krakonošova 24hodinovka 2011 ve Rtyni

21.03.2011 22:23

Návštěva Krakonošovy 24 hodinovky.

Zájem o to, jak bude probíhat první 24 hodinovka na koberci nás přivedl k tomu, že jsme se v sobotu v podvečer vypravili se Slávou a Mírou do Orlovny ve Rtyni, kde se závod konal. Na maily, které jsem rozeslal, jestli se někdo nepřidá, nikdo nereagoval, tak jsme jeli sami. Na místo jsme dorazili asi v 19.30 hod. Hala je přímo v centru Rtyně a je opravdu pěkná. Bufet, sociální zázemí, dostatek místa pro dráhu i depa. Jezdci řídí auta z prostoru tribuny, která je akorát tak vysoko, aby rozlehlá dráha byla dobře vidět.

Závod v době naší návštěvy byl asi v jedné třetině. Auta tiše závodila, jezdci a baterie se pravidelně střídali,  hrála nevtíravá hudba – pohoda. Prohodili jsme pár slov s několika piloty, Zdendou Benešem, Petrem Sedláčkem, Jirkou Ročňákem, Honzou Petrem. Všeobecně panovala spokojenost, na vozech asi nejvíc trpěla ložiska vlivem prachu z koberce. Z pohledu návštěvníka mě asi nejvíc scházel bezprostřední pohled na aktuální stav závodu, i když nás Zdenda zval, že si pořadí můžeme prohlédnout na monitoru přímo u stolku časoměřičů. Se stavem závodu seznamoval přítomné komentátor Zdenda pomocí mikrofonu. V době naší návštěvy byly první čtyři týmy ve velice malých rozestupech a tvrdě se závodilo. 

Občerstvili jsme se v bufetu, pokoukali na doprovodný program modelových kamionů, prošli se okolo dráhy  a ve 22 hodin zamířili k domovu. V neděli dopoledne jsem pak sledoval dokončení závodu na online běžících výsledcích.

FOTOGALERIE Z TOHOTO ZÁVODU

Zapsal Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode