JZD CUP – Blansko – noční závod 13.06.2014

16.06.2014 15:24

Když klub RC Blansko oznámil na svých stránkách na pátek 13. června pořádání nočního závodu, hned mě to zaujalo. Oslovil jsem ostatní členy klubu, ale zájem velký nebyl. Nakonec jsme se dohodli se Zdeňkem, že do Blanska zajedeme. Startovní listina závodu se příliš nezaplnila a tak jsme očekávali pohodové klubové poježdění.

Z Kostelce jsme vyjeli těsně před třetí hodinou za hezkého slunečného a nepříliš teplého počasí. Při výletech do Blanska se stává pravidlem přestávka na kávu ve Svitavách, i tentokrát jsme pravidlo neporušili. Do Blanska jsme dojeli před pátou hodinou. Pozdravili jsme se s místními, postavili depo hned v těsném sousedství dráhy a nainstalovali osvětlení. Vyzkoušeli jsme auta a byli vcelku spokojeni. V rámci tréninku nám zbyl i čas na vyzkoušení auta, které chystáme na vytrvalostní závod.

Z přihlášených jezdců byly ustaveny tři skupiny. Formule se třemi jezdci, Stock s osmi a Hobby se sedmi závodníky. Abychom plnili časový rozvrh závodu, to znamená, aby každé kolo rozjížděk začínalo v celou hodinu, navrhl Pavel Magda délku jízd na 10 minut, tři kvalifikace a tři finále a ještě nám každou hodinu zbýval čas na čtvrthodinovou přestávku. V šest hodin začalo první kolo rozjížděk. V poklidu jsme odjeli rozjížďky a ještě zbylo dost času na dobíjení a údržbu aut. Já jsem po rozjížďkách dospěl k závěru, že motor SATURN, který v mém autě slouží již rok a půl je skutečně na hraně své životnosti a vyměnil jsem ho za nový. Finálové jízdy začaly v devět hodin již za umělého osvětlení. Zdeněk byl správně nachystán a na své auto umístil LED diodu, která krásně prosvítila karosérii. Moje zbarvení červené s černou nebylo to pravé a než jsem si zvykl auto sledovat, tak došlo k několika krizovým situacím (například nechtěný průjezd boxovou uličkou ). Ve všech skupinách se o celkové vítězství bojovalo. V kategorii Stock bylo jasno už po dvou jízdách, kdy zvítězil Jan Štrof, ve Formulích a Hobby se bojovalo do poslední jízdy. Průběh závodu a celkové výsledky si můžete přečíst na https://www.rcblansko.eu/

Po dojetí poslední jízdy Hobby proběhlo před půlnocí vyhlášení výsledků a ocenění vítězů. S výsledky jsme byli vcelku spokojeni. Zdeněk skončil šestý ve Stocku a já třetí v Hobby. Sbalili jsme naše depa a zamířili k domovu. Závod byl zajímavý hlavně tím, že potmě se často nejezdí a tak jsme získali nové zkušenosti, které se třeba budou hodit. Do Blanska se ještě letos určitě pojedeme svézt.

Nyní nás ale 28. června čeká v Solnici další kolo SPEED Challenge 2014. Přijeďte se k nám podívat a zajezdit si. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode