Dvanáctý, poslední závod SPEED Challenge 2013 – koberec Habrová 07.12.2013

13.12.2013 23:02

Poslední, dvanáctý závod druhého ročníku SPEED Challenge je úspěšně za námi. V pátek jsme nachystali dráhu, vyčistili už hodně vetchý koberec a uklidili v depu.

V sobotu ráno trochu přimrzlo a tak chvíli trvalo, než všichni přihlášení jezdci dorazili. Startovní listina se slušně zaplnila a tak do závodu nastoupilo 25 modelů v pěti kategoriích. Ke třem již obligátním skupinám – Formule, Hobby a Stock, tentokrát díky aktivitě Martina Sládka přijeli i čtyři špičkoví jezdci kategorie Open a pro zajímavost jsme mimo soutěž vypsali i kategorii Yokomo GT.

Po symbolické rozpravě před desátou hodinou se začalo závodit ve čtyřech kolech pětiminutových rozjížděk. Začaly FORMULE se čtyřmi jezdci, následovali HOBBY junioři – tentokrát jen tři, pak HOBBY dospěláci – nejvíce obsazená skupina se sedmi jezdci, STOCK s pěti a Open se čtyřmi závodníky.

Ve FORMULÍCH se o pole position tvrdě bojovalo. Nakonec ho získal Jirka Ročňák za dvě vítězství a dvě třetí místa. Martin Marek a Radek Rusmich získali stejný počet bodů, ale Martin se umístil před Radkem díky lepšímu dojezdovému času. Jirka Cöger nastoupil k finálovým jízdám ze čtvrtého místa.

GT auta Yokomo se sešla na startu tři. Všechny jízdy měly téměř stejný průběh. Čtyřikrát zvítězil Martin Cöger, třikrát byl druhý Míra Matějus st., třikrát třetí Jirka Ročňák. Jirka nebyl spokojen s jízdními vlastnostmi a k nastavení vozu mu přispíval svými zkušenostmi Petr Grof.

HOBBY junioři se tentokrát sešli pouze tři. Dan Komárek nepřijel a tak Marek Mlynář neměl odpovídajícího soupeře. V soutěži o druhé místo byla úspěšnější Lucka Rusmichová před Míšou Wolfem. Kvalifikaci HOBBY Senior vyhrál Martin Minyuk – dvakrát první, dvakrát druhý. Za ním se ale o další místa bojovalo v každé jízdě. Nejlépe si vedl Vojta Komárek, Mírové Matějusovi se potýkali s problémy v elektronice a následovali Pavel Šponar, Fanda Mlynář a Honza Jílek. V rozjížďkách STOCK nikdo neporazil Milana Wolfa. Ze souboje Aleše Rauda a Zdeňka Janečka při rovnosti bodů byl lepší na dojezdu Aleš, pak následovali dva Martinové – Šponar a Marek. Po delší době se na dráze v Habrové objevily i špičkoví jezdci a auta kategorie OPEN. Petr Grof, Míra Červ, Martin Sládek a Martin Ševčík předváděli své umění s nejnovějšími auty u nás. Mohli jsme v akci vidět VBC Wildfire D06 (Grof, Sládek, Ševčík) i fialový CSO One Míry Červa. Zázemí v Habrové bohužel neobsahuje bufet a tak polední občerstvení zajistil dovoz pizzy.

Před druhou hodinou po poledni začala tři kola finálových jízd.

Ve FORMULÍCH bojovaly o celkové umístění dvě dvojice jezdců. O první a druhou pozici Martin Marek a Radek Rusmich. Radek Martinovi dvakrát podlehl a ten se tak stal celkovým vítězem. Jirka Ročňák neobhájil první místo na startu z rozjížděk a nad Jirkou Cögerem nakonec vybojoval celkově třetí místo. Yokomo GT ve finálových jízdách opět ovládl Martin Cöger. Ladění přineslo výsledek a Jirka Ročňák byl třikrát druhý, třetí skončil Míra Matějus st. Výkonnost vozů v sériové konfiguraci je opravdu velice vyrovnaná a výsledek je tak z rozhodující části pouze v rukách jezdce.

V HOBBY Junior zvítězil ve všech třech jízdách Marek Mlynář a zaslouženě celkově zvítězil. Za dvě druhá místa obsadila stříbrnou pozici Lucka Rusmichová a třetí dojel Míša Wolf.

Finále HOBBY Senior se odehrálo pod taktovkou Martina Minyuka. O druhé místo se utkali Míra Matějus ml. s Vojtou Komárkem v poslední třetí jízdě, kde byl Míra úspěšnější. Fanda Mlynář skončil čtvrtý, Míra Matějus st. s autem, které někdy fungovalo a někdy ne pátý, Pavel Šponar šestý a Honza Jílek sedmý. Ve STOCKU byla první pozice pevně v rukou Milana Wolfa. V boji o další dva věnce byl nejúspěšnější Zdeněk Janeček. Třetí se umístil Aleš Raud, čtvrtý Martin Šponar a pátý Martin Marek.

Čtyři kamarádi v kategorii OPEN si v pohodě zazávodili a všechny jízdy měly stejný průběh a pořadí jezdců. První Petr Grof, druhý Míra Červ, třetí Martin Sládek a čtvrtý Martin Ševčík.

Před pátou hodinou bylo dojeto. Neprodleně byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním diplomů a plaket. Petr Grof v rámci propagace ocenil vítěze kategorií svým firemním tričkem a drobnými dárky. Poslední, dvanáctý závod SPEED Challenge 2013 se povedl a účastníkům se líbil. Skončil druhý ročník seriálu závodů pořádaných naším klubem. Propozice a termíny ročníku 2014 jsou již nachystány a najdete je spolu s aktuálními novinkami na našich známých klubových stránkách www.modelklubrk.cz, kde se dozvíte vše potřebné. Těšíme se na vaši návštěvu na prvním závodu SPEED Chellenge 2014 v sobotu 18. ledna v Habrové.

 

Fotogalerie z posledního závodu letošního ročníku

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode