Druhý závod SPEED Challenge 2014

18.02.2014 17:22

2. závod SPEED Challenge 2014 máme úspěšně za sebou a stejně jako u předchozího se i tentokrát sešel velký počet závodníků. Ti přišli vzájemně porovnat své síly do našeo rychnovského Monaca. Poučeni z prvního závodu jsme kladli větší důraz na dodržování časového harmonogramu, aby se nám závody neprotáhly do večerních hodin. Jak už jsem psal, sešlo se zde celkem 36 modelů na startu. Bylo vypsáno 6 kategorií. V kategorii Formule jelo 11 vozů rozdělených do dvou skupin. V Hobby junior startovalo 6 závodníků a v Hobby 10 závodníků "dospěláků". Dále se jela kategorie Yokomo GT obsazena třemi vozy a Stock, do které se přihlásilo 5 závodníků. Jelikož tuto sobotu byl pouze jeden závodník v kategorii Open, sloučili jsme Stock a Open dohromady.

Po krátké rozpravě jsme zahájili kvalifikační jízdy. Ve Formulích nám opět Aleš Raud předvedl nedostižnost svého modelu. Za ním se ale startovní pole míchalo. Druhý byl Ivo Viktorýn a třetí Jirka Ročňák.

Nejpočetněji obsazené kategorii Hobby kraloval Petr Culka, dále s téměř stálými výsledky na druhém místě jezdil Marek Mlynář a jako třetí se umístil Milan Maksymov.

Mladší závodníci jezdili také v Hobbíkách, ale v juniorech. První se umístil Dan Komárek, druhý Míša Wolf a třetí Lucka Rusmichová.

Kategorii GT s vozy Yokomo obsadil Jirka Ročňák na prvním místě, Jirka Cöger na druhém místě a dále Martin Cöger, který měl jisté technické problémy se svým vozem, a zbyla na něj třetí příčka.

V kategorii Stock nám jako vždy "vypálil rybník" Milan Wolf, který vybojoval třikrát první místo a jednou druhé. Podobně výborně se vedlo Zdeňkovi Janečkovi, který s přehledem obhájil tři druhá místa a jedno první. Za ním se umístil Aleš Raud, který byl dvakrát třetí a jednou čtvrtý. V této kategorii byl zařazen i model z kategorie Open, jež zde byl přihlášen samotný a patřil Richardu Jenkovi

Okolo 14. hodiny jsme odstartovali do finálových jízd. Nejprve vystartovaly Formule. Aleš Raud stále obhajoval první pozici. Za ním se nám pole trochu promíchalo. "Do pedálu šlápnul" Radek Rusmich a umístil se na druhém místě. O jednu příčku si polepšil i Mr. Many, který se umístil hned za Radkem.

Po Formulích jsme mohli vidět závod Hobbíků, ve kterých si pevně udržel místo Petr Culka, ne jinak tomu bylo i na druhém místě s Markem Mlynářem a na třetí místo se nám propracoval Čestmír Doubrava, který v kvalifikacích skončil na místě sedmém.

Následovala kategorie Hobby junior. Totožnými výsledky z kvalifikací jezdci názorně předvedli, že jim tyto pozice opravdu náleží. První Dan Komárek, druhý Míša Wolf a třetí Lucka Rusmichová.

Situace z kategorie Hobby junior se opakovala i v kategorii GT. Zde také jezdci potvrdili výsledky z kvalifikací. První Jirka Ročňák, druhý Jirka Cöger a ke třetímu místu se trošičku komplikovaněji dobral Martin Cöger, Jehož GTčko ho stále zlobilo.

A máme tu poslední kategorii Stock, kde na prvních dvou místech byla neměnná situace z kvalifikací a to: první Milan Wolf, druhý Zdeněk Janeček a na třetí místo se propracoval Martin Šponar z původně čtvrté pozice. Za kategorii Open tu osamocen bojoval i Richard Jenka , který si tak mohl poměřit výkon svého vozu se Stockama.

V 17:30 hodin bylo dobojováno a mohli jsme přejít k vyhlašování výsledků. V 18:00 hodin se účastníci začali rozjíždět k domovům. Chtěli bychom všem závodníkům poděkovat za jejich účast a zároveň je pozvat na další závod, který se jede 8.3. na naší dráze v Habrové. Během závodu nám Ivo Viktorýn zajistí i drobné občerstvení. Sledujte naše stránky www.modelklubrk.cz pro aktuálnější informace. Zde je možné shlédnout foto ze závodu.
 

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode