Druhý závod SPEED Challenge 2013 – koberec, dráha v Habrové

17.02.2013 20:20

V sobotu 16. února jsme odjeli druhý závod druhého ročníku seriálu SPEED Challenge. V prostorech dráhy v Habrové (tentokrát příjemně vytopených :-) se sešla parta závodníků přihlášených do čtyř kategorií. Open, Formule, Stock a Hobby. V Openech se utkali čtyři jezdci z Teamu Rebels, ve Formulích startovalo sedm, ve Stockách osm a v Hobby také osm závodníků. Rádi jsme přivítali v Habrové jezdce, kteří k nám zavítali poprvé a to Standu Pavlíčka, Kubu Mazače a Michala Rybu.

Po rozpravě o půl desáté začala obvyklá čtyři kola pětiminutových rozjížděk.

O nejlepší umístění se bojovalo v sedmi kvalifikačních skupinách. V kategorii Open mezi sebou bojovali čtyři jezdci teamu Rebels. Tři ze čtyř rozjížděk vyhrál Zdenda Beneš a zajistil si první pozici na startovním roštu. Za ním se v kvalifikaci umístili Petr Sedláček, Míra Červ a Martin Sládek. Ve dvou skupinách Formulí byl v kvalifikaci nejlepší Martin Marek před Standou Drejslem, Radkem Rusmichem, Jardou Malým, Ivošem Viktorinem, Jirkou Ročňákem a Valentinem Dostálem. Ve třídě Stock se o pole position bojovalo také ve dvou skupinách. Do finálových jízd nastupovali jezdci v pořadí Milan Wof, Zdeněk Janeček, Martin Marek, Tomáš Janeček (finále A), Michal Ryba, Míra Matějus ml., Aleš Raud a Standa Pavlíček (finále B). V Hobby se v první skupině nejlépe kvalifikoval Martin Myniuk před Mírou Matějusem st., Zdendou Benešem a Čestmírem Doubravou (finále A), v druhé skupině bylo pořadí po rozjížďkách Standa Pavlíček, Martin Šponar, Honza Jílek a jediná pilotka Lucinka Rusmichová (finále B).

Tři kola finálových jízd začala ve čtrnáct hodin. V Openech Zdenda Beneš neobhájil prvenství na startu a dvakrát podlehl Petru Sedláčkovi, který se stal celkovým vítězem. Třetí místo obsadil Míra Červ za jedno druhé a dvě třetí místa a čtvrtý skončil Martin Sládek.

Ve Formulích bojovali jezdci o celkové umístění společně a byla to hezká podívaná. Nejlépe si vedl Standa Drejsl, který dokázal dvakrát zvítězit, druhý se umístil Martin Marek a třetí Jarda Malý. Dále se jezdci umístili v pořadí Jirka Ročňák, Ivoš Viktorin, Radek Rusmich a Valentin Dostál.

Jezdci z kategorie Stock závodili o celkové umístění ve dvou skupinách. Prvenství získal za tři vítězství jednoznačně Milan Wolf. Za ním se však o další stupně vítězů tvrdě bojovalo mezi Martinem Markem Zdeňkem a Tomášem Janečkovými. Ve finále B se nejlépe umístil Michal Ryba před Mírou Matějusem ml. Standou Pavlíčkem a Alešem Raudem, který předčasně skončil díky technickým problémům.

Také v Hobby se ve finálových jízdách bojovalo ve dvou skupinách. Na celkové vítězství stačila Zdendovi Benešovi dvě prvenství a jedno třetí místo. Druhý Martin Minyuk jednou zvítězil, jednou byl druhý jednou třetí, třetí skončil Čestmír Doubrava. Dobrého výsledku dosáhl ve svém druhém závodu čtvrtým místem Martin Šponar, za ním se umístili jezdci Míra Matějus st., Standa Pavlíček, Lucie Rusmichová a Honza Jílek.

V osmnáct hodin bylo dojeto. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Druhý závod SPEED Challenge 2013 se vydařil. Zveme Vás na třetí závod, který se uskuteční 9. března 2013 opět na dráze v Habrové, která bude nově postavená !

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.


Fotogalerie:

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode