Devátý závod SPEED Challenge 2013 – asfalt Solnice ne – koberec Habrová 14.09.2013

18.09.2013 18:24

Počasí opět zvítězilo. Během týdne před závody byla předpověď stále horší a horší. My jsme však nereagovali a dál připravovali asfaltovou dráhu v Solnici. Finální příprava proběhla v pátek večer – když jsme s tmou opouštěli Solnici, začínalo krápat a pak už nepřestalo. Pršelo celou noc a v sobotu celý den až do odpoledne. Zdeněk pamatoval na zadní kolečka a koberec v Habrové vzorně přejel vysavačem a tak jsme v sobotu ráno mohli začít jezdit v Habrové na kobercové dráze. Na konec přijeli skoro všichni závodníci a tak jsme si i za špatného venkovního počasí dobře zazávodili.

Opět se závodilo již v tradičních třech kategoriích. Ve FORMULÍCH pět jezdců, v HOBBY celkem deset jezdců, z toho tři junioři a v kategorii STOCK pět jezdců

Po symbolické rozpravě o půl desáté se začalo závodit v rozjížďkách. Začaly FORMULE, následovali HOBBY junioři, pak HOBBY dospěláci a STOCK. Ve FORMULÍCH kraloval v kvalifikaci Radek Rusmich a čtyřikrát zvítězil. Druhý se v rozjížďkách umístil Martin Marek (třikrát druhý) pak následoval Jarda Malý, Jirka Ročňák a Míra Matějus st.. HOBBY Junioři se tentokrát sešli pouze tři. Měli na dráze víc místa a tak nedocházelo k tak častým kolizím a jezdci si lépe zajezdili. Nejrychlejší v rozjížďkách byl Dan Komárek před Luckou Rusmichovou a Míšou Wolfem. Kvalifikaci HOBBY Senior ovládl Martin Minyuk se čtyřmi prvními místy. Obsazení dalších míst v rozjížďkách bylo značně rozmanité. Druhé místo na startovním roštu do finále vybojoval Milan Maksymov, třetí Česťa Doubrava, čtvrtý Vojta Komárek, pátý Míra Matějus st., šestý Pavel Šponar a sedmý Fanda Mlynář. V kategorie STOCK v kvalifikaci bojovali o pole position Zdeněk Janeček s Milanem Wolfem. Za nimi se o další místa bojovalo stejně urputně. Do finálových jízd bylo pořadí: Zdeněk Janeček, Milan Wolf, Aleš Raud, Tomáš Janeček a Martin Šponar. Boje ve STOCKU byly nakonec poznamenány předčasným odjezdem Tomáče i Zdeňka Janečkových. Jiné neodkladné povinnosti jim zabránily bojovat o přední umístění.

K třem kolům finálových jízd nastoupili závodníci krátce po poledni.

Ve FORMULÍCH zvítězil v první jízdě Martin Marek, pak však pokračovala nadvláda Radka Rusmicha a ve zbylých dvou jízdách zvítězil. O druhé a třetí místo bojovali Jarda Malý s Martinem Markem, nakonec byl Martin úspěšnější. Příliš se nedařilo Jirkovi Ročňákovi – hledal optimální podvozek i obutí a Míra Matějus st. se stále s formulí učí.

V HOBBY Junior zvítězil ve dvou jízdách Dan Komárek a to mu stačilo k celkovému prvenství. Jednou zvítězila Lucka Rusmichová a skončila druhá, třetí dojel Míša Wolf.

Ve finále HOBBY Senior pokračoval v nadvládě Martin Minyuk a třikrát dojel první. O pořadí za ním se tvrdě bojovalo a bylo v jednotlivých jízdách značně rozdílné. Po spočtení výsledků skončil druhý Milan Maksymov, třetí Míra Matějus st., čtvrtý Čestmír Doubrava, pátý František Mlynář, šestý Vojta Komárek a sedmý Pavel Šponar.

Souboje v kategorii STOCK byly poznamenány nepřítomností Janečkových a tak ve dvou posledních jízdách jely jen tři auta. Ve všech třech finále zvítězil Milan Wolf, druhý skončil  Aleš Raud a třetí Martin Šponar.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním diplomů a plaket. Místo závodů na asfaltu jsme si před zimou vyzkoušeli, jak to jezdí na koberci. Devátý závod SPEED Challenge 2013 se přesto povedl a doufáme, že se účastníkům líbil. Zveme Vás na desátý závod, který se uskuteční v sobotu 5. října 2013 a tajně doufáme, že by se mohlo ještě jet na dráze v Solnici,….uvidíme.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode