Devátý SPEED Challenge 2015 – 12.09.2015 - asfalt Solnice

15.09.2015 22:39

Léto pomalu končí s ním i závody na asfaltových dráhách. V sobotu 12. září bylo příjemné počasí a ti závodníci, kteří zavítali na naši dráhu do Solnice určitě nelitovali. Na devátý závod seriálu SPEED Challenge 2015 dorazili jezdci, kteří usilují o co nejlepší celkové umístění.

Před rozpravou byla vyvěšena startovní listina. Pět FORMULÍ, celkem osm HOBBYků – tentokrát junioři a dospěláci dohromady, šest STOCKů a tři TRUCKY. „Komorní“ společnost, ale dostatečný počet na pohodové závodění.

Před půl desátou začal Radek rozpravou vlastní závod. První startovaly FORMULE. V kvalifikacích opět jezdci zkoušeli gumové i mechové pneumatiky, ale ve finále jeli všichni na mechách. Při menší účasti došlo k sestavení pouze jedné skupiny kategorie HOBBY. „Mladíci“ i „staříci“ jeli dohromady a nebylo to na škodu. Sice došlo k několika kolizím s pomalejšími vozy, ale to k závodění patří. Nejvyrovnanější skupinou bylo šest STOCKů. Mezi nejrychlejším a nejpomalejším byla po pěti minutách jízdy vždy jen dvě až tři kola. TRUCKy se tentokrát sešli tři.

Čtyři kola pětiminutových rozjížděk probíhala v dopoledních hodinách za poklidného tempa. Počasí nám celý den přálo. Ráno bylo pod mrakem, odpoledne se vyčasilo a bylo příjemně. Smolařem dne byl jednoznačně Aleš Raud. Nejdřív po nevinné kolizi udělal z podvozku formule dva kusy, pak ze stocku vyrobil trojkolku. S vážnými závadami si však dokázal poradit a obě auta zprovoznil pro finále. Po odjetí kvalifikací bylo ustaveno finálové startovní pořadí. Po poledni se začalo závodit na ostro.

Souboje FORMULÍ měl plně pod kontrolou Marek Vácha a zaslouženě zvítězil. Po čtyřech sedmiminutových jízdách skončil druhý s odstupem osmi kol Radek Rusmich o další čtyři kola třetí byl Jirka Ročňák před Mírou Matějusem a Alešem Raudem, který s provizorně opraveným podvozkem musel jezdit hodně opatrně.

V HOBBY byl mezi juniory (i celkově) nejrychlejší Petr Sibeke. Mladí i dospěláci byli vyhlášeni samostatně, takže junioři skončili v pořadí Petr Sibeke, Michal Wolf a Václav Petr ml. a mezi dospěláky vyhrál Zdeněk Janeček před Mírou Matějusem, Pavlem Šponarem, Pavlem Tichým a Vaškem Petrem st.

Celkové vítězství mezi vyrovnanými STOCKy vybojoval v poslední jízdě Jakub Blecha a porazil tak favorizovaného Milana Wolfa. Třetí skončil Tomáš Janeček a za ním Aleš Raud, Milan Maksymov a Zdeněk Janeček.

Tři TRUCKY Petra Sibeke, Martina Minyuka a Pavla Tichého odjely své finálové jízdy vždy ve stejném uvedeném pořadí.

Po dojetí poslední jízdy proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění vítězů. Sbalili jsme depa, zařízení dráhy a zamířili k domovu. Závod se povedl.

Seriál SPEED Challenge 2015 pokračuje 10. října, 10. závodem s největší pravděpodobností již na kobercové dráze v Habrové. Přijeďte se k nám podívat a zajezdit si. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode