Čtvrtý závod Kopecký CUP 2013 – dráha Blansko 31.08.2013

02.09.2013 15:08

Sobota ráno, tma jak v pytli, ještě nejsou čtyři hodiny – proč ten budík zvoní ??? Aha, musíme vstávat, abychom byli včas ve 100 kilometrů vzdáleném Blansku a mohli obsadit výhodnou pozici pro naše závodní depo. V uplynulém týdnu jsme s kamarády řešili, kam že to nakonec pojedeme. Nabízely se dva podniky. Rebels Race v podstatně bližším Náchodě, nebo Kopecký CUP v Blansku. Nakonec zvítězilo Blansko, protože pro jezdce formulí zde byla mnohem početnější a kvalitnější konkurence.

V pět hodin jsme se sjeli v Rychnově, naložili vybavení do dvou dodávek a vyrazili směr Blansko. Ve Svitavách na půli cesty byla ranní káva a v sedm hodin jsme zastavili téměř jako první před areálem dráhy v Blansku. Přivítali nás Pavel Magda s Jardou Kopeckým st. a hned jsme obsadili perfektní prostor pro naše depa – hned vedle prodejny občerstvení.

Ve volném tréninku jsme se trochu seznámili s dráhou, zvolili vhodné obutí a byli nachystáni do rozjížděk. Rychnovskou výpravu tvořilo sedm jezdců. Radek Rusmich, Jarda Malý a jako host Jirka Ročňák jeli FORMULE (celkem 12 jezdců ve dvou skupinách), Zdeněk a Tomáš Janečkovi kategorii STOCK (celkem 13 jezdců ve dvou skupinách) a já s Mírou juniorem jsme jeli kategorii HOBBY (osm jezdců). Dále ještě byly vypsány kategorie OPEN (4 jezdci) a YOKOMO GT (3 jezdci).

Závody Kopecký CUP se vyznačují tím, že 3 kvalifikační i 3 finálové jízdy se jezdí na 10 minut, jen kategorie OPEN na obvyklých 5 minut. Navíc FORMULE se jely podle pravidel Poháru Elišky Junkové se kterými seznámil závodníky nestor auto modelářů pan Antonín Hráček. O půl desáté se začalo závodit. Měření a dohled nad fair-play zajišťoval Pavel Magda, online komentář jednotlivých jízd a výsledky posílal na web – portál Masters.cz mezi vlastními jízdami známý Igor Vlahovič (https://www.masters.cz/home).

Počasí bylo perfektní, ne moc teplo, polojasno – paráda. Po obědě však najednou temné mraky a Pavel Magda hlásí, že radar ukazuje blížící se déšť. Naštěstí spadlo jen pár kapek, déšť se nekonal a mohlo se dál závodit. Jednotlivé jízdy šly jedna za druhou. Se začátkem finálových jízd začala pro nás nezvyklá procedura, letmý start za zaváděcím vozem – ale zvládli jsme to. Kromě Jirky Ročňáka, který se potýkal s poruchou, a pak se seřízením převodů své formule se nám vyhýbaly technické problémy a výsledky nebyly vůbec špatné. Asi nejdramatičtější byla pro nás třetí finálová jízda HOBBY, kdy se Mírovi ml. podařilo udržet za sebou Jardu Kopeckého st. a tím celkově zvítězit. Stabilními perfektními výsledky v jednotlivých jízdách se podařilo celkově zvítězit i Radkovi Rusmichovi ve FORMULÍCH. Já jsem dojel v HOBBY stejně jako Jarda Malý ve FORMULÍCH na čtvrtém místě, Jirka Ročňák byl pátý, Tomáš se Zdeňkem byli ve STOCK celkově sedmý a devátý.

Po šesté hodině bylo doježděno. Neprodleně následovalo vyhlášení a ocenění vítězů, sbalení materiálu a odjezd domů. Na zpáteční cestě obvyklá zastávka na kávu ve Svitavách a v devět dojezd všeobecně spokojené výpravy do Rychnova.

Fotky ze závodu.

Příštím závodním podnikem bude devátý závod SPEED Challenge, který se uskuteční 14. září 2013 na dráze v Solnici. Přijeďte se podívat a zajezdit.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode