Český pohár 2011 - první závod

19.04.2011 19:10

 

Český pohár 2011

 

první letošní závod českého poháru máme za sebou a můžeme začít hodnit.

Myslím, že se jednalo o vcelku vydařený podnik. Jezdců se sešla rovná třicítka takže o program na celý den bylo postaráno.

První závodníci se objevili již v pátek odpoledne a po vystavění zázemí začali zkoušet dráhu.

Dráha byla ještě v pátek mírně navhlá a hutná, prostě idální pro ježdění. Bohužel v sobotu suchý vítr udělal své a muselo se začít před jízdou kropit. Však také oblaka prachu co vytvářely závodní stroje na dráze byla vskutku impozantní. Myslím však, že nikomu nevadila, to k tomuto závodění prostě patří.

Nestěžovali si ani diváci, kterých se v sobotu sešlo opravdu slušné množství. Obec Solnice zajistila pro sobotní závody skvělé občerstvení, takže závodníci ani návštěvníci nedostatkem jídla a pití netrpěli.

Po registraci všech závodníku se jezdci rozdělili do skupin. Jelikož přijelo hodně jezdců s modely 4WD, vytvořila se pro ně na kvalifikace samostatná skupina. Na semifinále a finále byli ale již jezdci navzájem promícháni.

Kupodivu ve finále nebyly pouze čtyřkolky ale bylo to zhruba půl na půl s dvoukolkama. Je vidět, že i na tak členité a zatáčkovité trati jako je dráha v Solnici , kde by čtyřkola měla mít velkou výhodu, hlavně v akceleraci ze zatáček, není auto všechno. Jsou to pořád pilotovi ruce, které dělají výsledek. A potom také i zde platí: Kdo dojede vyhraje.

Závody nakonec vyhrál Roman Petrák, který se téměř po celý den nehnul v žádném závodě z prvního místa. Občas si s Romanem vyměnil první pozici Filip Jílek, který skončil na druhém místě celkově.

 

Výsledky závodů - celkové.

 

1.

Roman

Petrák

4 WD

RCA M. Lázně

2.

Filip

Jílek

2 WD

RC Březí

3.

Jaroslav

Vostrý

4 WD

RCA Rakovník

4.

Jaroslav

Prokeš

2WD

RC Sport Březí

5.

Martin

Balek

4 WD

RSC Mar.Lázně

6.

David

 Zechmeister

2WD

RC Sport Březí

7.

Dušan

Vater ml.

2 WD

Modelklub RK

8.

Libor

Novotný

2 WD

RC Sport Březí

9.

Martin

Končel

4 WD

RCA Rakovník

10.

Pavel

Kremz

2 WD

KREMZTAJNI

 

 

Závodníci byli vyhlašování také podle skupiny 4WD a 2WD.

 

Všichni se již určitě těší nejen na druhý závod Českého poháru, který se jede 18.6. v Nepomuku ale také na nejbližší závod 23.4 do Březí na Koštéř.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode