Černčice, zimní pohár RC aut – 5. závod - 09. února 2014

11.02.2014 13:57

Třetí závod seriálu se nám líbil. Čtvrtý jsme vynechali, ale pátý jsme si ujít nenechali. V neděli by se sice dalo pospat, ale budík byl nekompromisní. Po sedmé hodině jsme se sešli se Zdeňkem v Rychnově a vyrazili společně do Černčic. Do haly jsme dorazili mezi prvními a mohli si tak pohodlně vybrat místo pro depo. Dráha je tradičně stejná, mění se pouze směr jízdy. Tím, že jsme posledně chyběli, tak jsme jeli i stejný směr jako při třetím závodu.

Vybalili jsme auta a vyzkoušeli, jestli se jim točí kola . Driftový styl jízdy netrénujeme a tak to v Černčicích je vždycky zápas. Od osmé do deváté hodiny postupně přijeli ostatní závodníci. Skromnou výpravu Modelklubu doplnil ještě Standa Drejsl. Závodu tentokrát šéfoval Pepa Bauer. Po deváté hodině byli vyhlášeni vítězové minulého, čtvrtého závodu a poté proběhla krátká a stručná rozprava. Z osmnácti přihlášených jezdců byly ustaveny tři kvalifikační skupiny a začala tři kola pětiminutových rozjížděk. Během nich každý jezdec postupně dolaďoval ruce i podvozek a výsledky se postupně zlepšovaly. Jako příklad může sloužit Jirka Knejp, který se v první jízdě nemohl trefit mezi mantinely a nakonec po kvalifikaci startoval ve finále A z první pozice. Rozjížďky byly odjety po jedenácté hodině. Následovala polední přestávka a po ní začaly finálové jízdy. Standa se kvalifikoval do A finále a dokázal vyhrát ve všech čtyřech jízdách, i když startoval ze středu startovního pole. My se Zdeňkem jsme jezdili v B finále a docela to šlo. Celkové výsledky nemám k dispozici, objeví se na stránkách www.rccerncice.websnadno.cz.

Protože jezdily pouze tři finálové skupiny, skončili jsme už o půl třetí. Sbalili jsme závodní nádobíčko a vyrazili k domovu sledovat olympiádu. Také příští víkend je závodní. V sobotu 15. února pořádáme na dráze v Habrové druhý závod SPEED Chellenge 2014 a v neděli druhý závod off-road racing Indoor pro buggyny. Na oba závody jsou již slušně obsazené startovní listiny. Další závody v Černčicích jsou naplánovány na 16. března a 13. dubna.

Fotogalerie

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode