Brno Bosonohy 3.8.2013

03.08.2013 13:38

Sice trochu se spožděním, ale přeci přinášíme reportáž ze závodů v Brně. Z domů jsme odjížděli krátce po páté hodině a do Brna dorazili zhruba o půl osmé. Samozřejmě jsme se po cestě stavili u benzínky na ranní kávu, abychom se trochu probrali. Na závody do Brna tentokrát přijeli z našeho klubu jen Zdenda s Tomášem Janečkovi, jelikož byla doba dovolených a ostatní si užívali někde u vody. Zabrali jsme místa v depu, které bylo zastřešené, což bylo velké plus. Jako další věc bych kladně ocenil provoz drobného občerstvení v areálu dráhy. V Bosonohách jsme ještě nezávodili, a tak bylo nejdůležitější se prvně seznámit s dráhou. Ta je poměrně dost dlouhá v porovnání s těmi, na kterých jsme dosud závodili. Člověk se musel dost soustředit, aby dobře projel zatáčky na nejvzdálenějších koncích.

Krátce před devátou hodinou byla svolána rozprava a v devět jsme začali závodit. Při příjezdu na dráhu jsme naměřili pouhých čtrnáct stupňů, ale na den závodu bylo hlášeno hezké počasí a to se i vyplnilo. Bylo potřeba zvolit správné pneumatiky, aby auta na teplém asfaltu v zatáčkách seděla. Musím ještě podotknout, že ten tu mají kvalitní a dobře se nám na něm jezdilo. Závody byly vypsány do pěti kategorií: Stock, Hobby, GT (yokomo), Formule a Open. Jak kvalifikace, tak i finálovky se jezdily po dobu deseti minut a finálovky byly odstartovány letmým startem za safety carem jež patřil Jardovi Kopeckému. Dokonce mu blikaly i majáčky, ale jelikož byl slunný den, tak to bohužel nebylo vidět. Naši závodníci z Rychnova bojovali v kategorii Stock. Byla tu silná konkurence, takže se do finálovek umístili z kraje skupiny "B". Té kraloval Tonda Pospíchal a mohli bychom se od něj ještě lecos učit. "Áčku" zase kraloval Radek Voda, který na nás udělal velký dojem. Je to velice mladý kluk a nechával za sebou svou perfektní jízdou ve velkém odstupu o dost starší jezdce. Je vidět, že ve zručnosti ovládání modelů mají mnozí stále ještě nějaké rezervy. Tyto pozice, které jsme si vybojovali v kvalifikacích zůstali poměrně nezměněné i ve vyhlášení výsledků. Dále bych chtěl ještě zmínit komentář k dění na trati v průběhu závodu, který mnohým závodníkům pomohl a nejvíc asi v upozorňování jezdců o kolo zpět na rychlejší závodníky za nimi. Nahrazoval tak modré vlajky na trati :-D .

Poslední závodníci dokroužili krátce po šestnácté hodině a následovala menší pauza na vyhodnocení výsledků a následné vyhlášení. K domovům jsme se začali rozjíždět v sedmnáct hodin. Tento den strávený v Brně na dráze se nám určitě líbil. Rozhodně zde bylo příjemné svezení. Další závod je plánován zase do Blanska a to 31.8.2013, kde je také perfektní dráha.

Fotky ze závodu si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Tomáš Janeček

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode